Ajax ook met speels gemak langs Heracles: 4-1

Na de interlandperiode begint het laatste ‘blok’ voor de winterstop. Te beginnen vandaag in de thuiswedstrijd tegen ‘angstgegner’ Heracles. Ajax start zonder Veltman, hij is geblesseerd. Schuurs -die vermoedelijk ook tegen Lille speelt- neemt zijn plaats in.

Heracles laat direct zien niet alleen te willen tegenhouden. De ploeg uit Almelo voetbalt leuk mee en zoekt het doel van Onana op. Het is echter Tadic die de eerste grote kans krijgt. Zijn schot van dichtbij wordt gepakt door Blaswich. Die keeper laat sowieso zien aardig te kunnen keepen. Een schot van Ziyech tikt hij fenomenaal uit zijn doel. Onana heeft op zijn beurt geluk dat een schot van afstand net langs de kruising zeilt. Ondanks dat Heracles aandringt, scoort Ajax. Het is een typische Ziyech bal op het hoofd van Promes. Een kopie van eerdere doelpunten dit seizoen: 1-0! Na een fout van Labyad moet Heracles wat terugdoen, maar Onana wint het van Dessers. Het blijft daarom bij 1-0 tot de rust.

Na rust is het Ajax dat de wedstrijd stevig onder controle heeft. De 2-0 laat niet lang op zich wachten. Blind -die weer fantastisch speelt- geeft een prachtige bal op Labyad. Hij rondt doeltreffend af: 2-0. Ajax gaat door en Ziyech en Promes doen nóg maar eens hun kunstje. Dit keer tikt Promes een fijne bal van Ziyech met de voet binnen: 3-0. Wedstrijd gespeeld, krachten sparen voor woensdag. Ten Hag kan gaan wisselen en brengt Huntelaar en Dest binnen de lijnen. Zij zorgen gezamenlijk voor de vierde goal. De ingevallen rechtsback schiet via de voet van Huntelaar binnen: 4-0. Smetje op de wedstrijd is de tegentreffer in de absolute slotfase. Een slippertje van Dest zorgt voor de ‘eretreffer’ 4-1. Woensdag wacht de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Lille.

Aanvang: 19.45 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Promes (26)

2-0, Labyad (56)

3-0, Promes (60)

4-0, Huntelaar (87)

4-1, Dessers (90)

Ajax: Onana; Mazraoui (Dest/67), Schuurs, Blind, Tagliafico; Martínez, Van de Beek, Ziyech (Marin/81); Promes, Labyad (Huntelaar/73); Tadić.

Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Dest, Álvarez, Eiting, Marin, De Jong, Lang, Huntelaar.

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Merkel, Klomourtzoglu, Jakubiak (Osman/57); Van der Water (Bijleveld/69), Dos Santos (Mauro Júnior/61); Dessers.

Wissels Heracles Almelo: Brouwer, Bucker, Van den Buijs, Cijntje, Bijleveld, Mauro Junior, Osman, Schoofs, Rossmann, Konings, Hardeveld.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.