Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 21 mei 2012 10:06 – Bron: Brand Finance

De merknaam Ajax is 145 miljoen euro waard. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van Brand Finance. Het bedrijf doet jaarlijks een studie en zet de resultaten in een lijst. De Brand Finance Football 50 is een top vijftig met voornamelijk voetbalclubs uit Europa. Ajax vinden we terug op plek veertien. Een aanzienlijke verbetering in vergelijking met vorig jaar. Toen stond de Amsterdamse club nog op de 23e plek in het klassement.

Brand Finance kijkt bij het berekenen naar de sterkte van de merknaam, het risico dat er genomen wordt met het merk en de toekomstperspectieven. Op nummer één staat het Engelse Manchester United. De ploeg is volgens het bedrijf een slordige 670 miljoen euro waard. De top drie wordt afgemaakt door Bayern München en Real Madrid.

De verliezend finalist van de Champions League is iets meer waard dan 615 miljoen euro. De Madrilenen zijn naar schatting ongeveer 417 miljoen euro waard. De enige andere Nederlandse ploeg in de top 50 is PSV. De Eindhovenaren vinden we terug op plek 26 met een waarde van 58 miljoen euro.  

Reageren op dit bericht