Ajax Kampioen 2010/11

Ajax opent tegen Heracles, eerste kraker PSV-uit

De KNVB heeft vanochtend het conceptprogramma van de Eredivisie voor het seizoen 2018-2019 bekend gemaakt. PEC Zwolle en Heerenveen zetten op vrijdag 10 augustus het seizoen in gang. Voor Ajax begint de jacht op de 34e landstitel een dag later met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van aftredend coach Stegeman wist vorig jaar in de eerste speelronde vriend en vijand te verrassen door in Almelo met 2-1 van de Amsterdammers te winnen. Mocht Ajax op 9 augustus uitkomen in de voorronde van de Europa League, wordt de wedstrijd naar zondag 12 augustus verplaatst. 

In tegenstelling tot afgelopen seizoenen is het competitieschema flink door elkaar geschud. Op 23 september staat voor Ten Hag en zijn ploeg de eerste serieuze test op het programma. In Eindhoven is landskampioen PSV dan de tegenstander. Ruim een maand later, op 28 oktober, komt aartsrivaal Feyenoord op bezoek in de Johan Cruijff Arena. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een uitwedstrijd in Utrecht.

Op vrijdag 18 januari geven Vitesse en Excelsior het startsein voor de tweede seizoenshelft. Voor Ajax staat op zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen te wachten. Een week later reizen de Amsterdammers af naar het hol van de leeuw. In de Rotterdamse Kuip wacht de confrontatie met Feyenoord. Speelronde 27 staat vervolgens in het teken van de volgende topper. PSV komt op bezoek in Amsterdam en zij zullen waarschijnlijk met weinig plezier terugkijken op de vorige ontmoeting in de Arena. Evenals de eerste seizoenshelft wordt de tweede afgesloten met een wedstrijd tegen FC Utrecht.

Opmerkelijk is dat de zogenaamde lunchwedstrijden door de KNVB zijn vervroegd naar 12:15. Dit heeft alles te maken het invoeren van de VAR. Doordat het herzien en nemen van beslissingen extra tijd kost, is er besloten om de wedstrijden een kwartier vroeger in gang te zetten.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens