Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 16 juli 2016 17:36 – Bron: De Telegraaf

Na de nederlaag tegen FC Liefering en het gelijkspel tegen AFC is het Ajax wederom niet gelukt om een oefenwedstrijd in winst om te zetten. Het Belgische AA Gent bleek in een geheim duel met 0-2 te sterk voor de Amsterdamse formatie. In eerste instantie zou de wedstrijd geen doorgang vinden in verband met mogelijke rellen.

Ajax trad aan met de beoogde basisformatie die het over anderhalve week moet opnemen tegen PAOK Saloniki in het kader van de voorronde Champions League. Voor de nieuwe coach Peter Bosz is er de komende weken behoorlijk wat werk aan de winkel in aanloop naar de duels van de voorronde Champions League.

Opstelling Ajax tegen Gent:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Dolberg, Younes

UPDATE:
In navolging van de wedstrijd tegen de Belgen, werd ook het duel tegen Krylya Sovetov gespeeld achter gesloten deuren op Sportpark de Toekomst. De Russen waren met 2-1 te sterk voor de ploeg van Peter Bosz. Heiko Westermann debuteerde en Mateo Cassierra maakte zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Opstelling Ajax tegen Krylya Sovetov:
Boer (46. Onana); Van Rhijn, Viergever, De Ligt, Westermann; Van de Beek (46. De Jong), Schöne (59. Warmerdam), Sinkgraven; Muric, Cassierra, Cerny