Ajax overwintert in Champions League na zege in Athene

Ajax heeft zich dinsdagavond zonder al teveel problemen geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Het is voor het eerst sinds 13 jaar dat de Amsterdammers de groepsfase van het miljoenenbal weer eens overleven. Dit gebeurde door een 0-2 zege in Griekenland op AEK Athene. Dusan Tadic was met twee goals na rust, waaronder een strafschop, de grote man. Ajax strijdt nog met Bayern München voor de eerste plek in de poule.

In de eerste helft lieten beide teams geen sprankelend voetbal zien. AEK Athene gaf Ajax de bal, maar de Amsterdammers kwamen niet door de verdedigende linies van de Grieken heen. De thuisploeg loerde dan weer op de counter, maar ook dat leverde weinig gevaar op. Ajax’ grootste kans werd gecreëerd door De Jong die Neres bereikte met voorzet, maar de Braziliaan kopte slap in. Aan de andere kant dook Ponce een keer voor Onana op, maar de keeper reageerde alert en zo werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd, maar werden beide teams ietsje dreigender. Na ruim een uur spelen kreeg Van de Beek een goede kans. Een teruggetrokken voorzet van Tadic kwam voor zijn voeten, maar hij schoot op de paal. Niet veel later kreeg Ajax een strafschop en Livaja zijn tweede gele kaart wegens hands. Tadic legde aan vanaf elf meter en schoot door het midden raak: 0-1. De ban was gebroken en op aangeven van invaller Huntelaar maakte Tadic vijf minuten later ook de 0-2. Op enkele schoten na gebeurde er verder weinig en dankzij de zege overwintert Ajax dus in de Champions League.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (81′ Kristensen), De Ligt, Blind, Wöber; Schöne, Van de Beek (86′ Labyad), De Jong; Neres, Dolberg (61′ Huntelaar), Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.