Ajax pakt belangrijk punt tegen Benfica

Ajax is weer een stap dichterbij overwintering in de Champions League. De Amsterdammers speelden woensdagavond met 1-1 gelijk bij Benfica. Zo houden de Amsterdammers vier punten voorsprong op de Portugezen met nog twee duels te gaan: uit tegen AEK en thuis tegen Bayern München. Jonas bracht de thuisploeg in de eerste helft nog op voorsprong, maar na rust was het Tadic die de belangrijke gelijkmaker wist te maken.

Benfica was in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg zette hoog druk en Ajax wist geen kans te creëren. De Portugezen waren via Grimaldo en Cervi al vroeg in de wedstrijd dichtbij de openingstreffer, maar Onana redde tweemaal. Na een half uur spelen was het echter wel raak voor Benfica. Onana schatte een verre inworp volledig verkeerd in waarna Jonas in een leeg doel de score wist te openen. Aan de andere kant werd Ajax pas in blessuretijd gevaarlijk toen Schöne een vrije trap gevaarlijk inschoot en Van de Beek in de rebound maar net voorlangs schoot. Het bleef echter bij 1-0.

Het eerste kwartier van van de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Ajax voetbalde zich niet onder de druk van Benfica uit, maar de Portugezen wisten dit keer weinig gevaar te stichten. Langzamerhand begonnen de Amsterdammers meer grip op de wedstrijd te krijgen en dit leidde tot een kopkansje voor Tadic. Niet veel later gaf Ziyech een geweldige pass achter de Portugese defensie op Tadic. De Serviër tikte de bal langs de doelman en daarna tikte hij de bal het lege doel in: 1-1. De wedstrijd ging vervolgens op en neer, zonder dat er hele grote kansen werden gecreëerd tot de blessuretijd aanbrak. Daar moest Onana tot twee keer toe redding brengen waarmee hij de eindstand op 1-1 wist te houden.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, De Jong (86′ Wöber); Ziyech, Tadic en Neres (74′ Dolberg)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.