Hakim Ziyech

Ajax pakt drie punten op Het Kasteel

Ajax heeft zondagmiddag zonder al teveel problemen gewonnen van Sparta. Op Het Kasteel werd het uiteindelijk 2-5. Michiel Kramer opende nog wel de score voor de ploeg van Dick Advocaat, maar via Klaas Jan Huntelaar werd het al snel gelijk. Na nam Ajax de leiding dankzij een goal van Lasse Schöne en werd de voorsprong verder uitgebouwd door Justin Kluivert en Hakim Ziyech (2x). In de slotfase maakte Sanusi de 2-5.

De Rotterdammers begonnen brutaal en fel aan de wedstrijd. Ajax had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. De grootste kans was voor Mühren, maar hij wist een mooie pass van Verhaar niet af te ronden. Toch kwamen de Spartanen na ruim een half uur spelen op voorsprong dankzij een goal van Michiel Kramer. Lang konden ze echter niet genieten van de voorsprong, want vlak daarna maakte Huntelaar gelijk op aangeven van Neres. 1-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft had Ajax wederom het betere van het spel en was het Schöne die in de 53e minuut een vrije trap op knappe wijze raak schoot. Daarmee was de ban gebroken maakte Kluivert na goed voorwerk van Van de Beek ruim vijf minuten later de 1-3. Daarna was het de beurt aan Ziyech die een counter op prachtige wijze af wist te ronden met een krul in de verre hoek: 1-4. Vlak voor tijd liet ook Ziyech zien over een goede vrije trap te beschikken door in één keer raak te schieten. Het slotakkoord was voor Sanusi die van grote afstand uit een vrije trap de 2-5 maakte.

Opstelling Ajax:
Onana; Kristensen (70′ Veltman), De Ligt, Wöber, Tagliafico; Ziyech, Schöne, Van de Beek; Neres (74′ S. de Jong), Huntelaar (83′ Cassierra), Kluivert

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.