Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 september 2008 16:31 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de goede vorm vast weten te houden. Tegen Vitesse wonnen de Amsterdammers het vierde competitieduel met 3-0 in de Amsterdam ArenA. Met twee doelpunten was Jan Vertonghen de grote man. De Belg schoot twee keer raak, nadat Luis Suárez zijn club na ruim een uur spelen op voorsprong had gezet. Door de overwinning blijft Ajax de aansluiting houden.

Ondanks de ruime overwinning was de wedstrijd niet hoogstaand. Het tempo lag in de eerste helft laag en Ajax wist enkel van afstand de doelman van Vitesse onder vuur te nemen. Tot echt grote kansen kwamen de Amsterdammers niet, en ook Maarten Stekelenburg had een makkelijke middag.

In de tweede helft werd Darío Cvitanich in het veld gebracht voor Jeffrey Sarpong. Er ontstond meer dreiging en de thuisploeg wist enkele kansen te creëren. Piet Velthuizen wist lang zijn doel schoon te houden, maar na een mooie steekpass van Gregory van der Wiel, schoot Suárez in de 61e minuut de bal tegen de touwen. Een kwartier later was het weer raak. Uitblinker Jan Vertonghen nam een dieptepass goed aan en wist de bal achter Velthuizen te werken. In de 82e minuut herhaalde de Belg zijn staaltje. Ditmaal schoot Vertonghen de bal beheerst en hard in de linkerhoek waarmee de eindstad was bepaald op 3-0.  

Reageren op dit bericht