Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 03 december 2011 22:42 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax rekende in een eenzijdig duel af met Excelsior, dat na een ‘horrortackle’ van Samuel Scheimann met tien man eindigde. Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen hielp zijn ploeg met twee treffers in het zadel. Vlak voor rust deelde Darren Maatsen nog een lichte klap uit. Maar in de tweede helft waren het Miralem Sulejmani (penalty) en Nicolás Lodeiro (vrijetrap) die de beslissing brachten.

Ajax begon, aangezien Excelsior met een 4-4-2 opstelling speelde, met een 3-4-3 opstelling. De Amsterdammers kwamen sterk uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal was Ajax op zoek naar een doelpunt. Ajax tikte op de helft van de tegenstander op zoek naar een gaatje in de defensie van Excelsior. Na een kwartier voetballen wist Christian Eriksen de bal op pikante wijze over de hele defensie van Excelsior te lepelen. De inmiddels opgekomen Vertonghen twijfelde geen moment en tikte de bal in het net van het doel.

Na de goal ging Ajax op zoek naar een tweede. De wedstrijd vroeg op slot gooien was het doel van trainer Frank de Boer. Toch was het Excelsior dat, via Te Vrede en Aalberg, dichter bij een doelpunt was. Maar aan het einde van de eerste helft kreeg Samuel Scheimann rood na een charge op Miralem Sulejmani. Uit de vrije trap die hierop volgde was het opnieuw Vertonghen die wist te scoren. Het lichte vezet van Excelsior was gebroken. De Belg zette zijn hoofd tegen de bal na een mooie vrije trap van Janssen: 2-0.

Dat Ajax met 2-0 voor stond en met een man meer speelde betekende niet dat de wedstrijd gespeeld was. Integendeel zelfs. Na een vlotte aanval van Excelsior mocht Maatsen in het doel van Vermeer koppen. Het bleek geen klap te zijn voor Ajax. In de tweede helft herpakte Ajax zich via Sulejmani die een penalty wist te benutten. Even later was het Nicolás Lodeiro die uit een vrije trap de eindstand op het scorebord wist te zetten: 4-1. Ajax wint en kan zich opmaken voor het belangrijke duel tegen Real Madrid komende dinsdag.  

Reageren op dit bericht