Ajax plaatst zich voor halve finale Next Gen Series

Geschreven door Krist Stoelwinder – Uitgave: 15 mei 2016 22:30 – Bron: Ajax Inside

1463316168

Na de knappe winst van gisteren op Barcelona begon Ajax met een goed gevoel aan de tweede dag van de Next Gen Series. De tegenstanders op die dag waren ASA United FC en het Turkse Galatasaray.

De eerste wedstrijd was tegen ASA United: een groep talentvolle jongens uit de voetbalschool van superscout Piet de Visser uit Ecuador. De grote onbekende dit toernooi begon prima tegen Ajax. De ploeg van Gery Vink was echter wel licht de betere ploeg en kreeg in de vorm van Kaj Sierhuis de grootste kans van de eerste helft. De matchwinner van gister kopte net over na een fijne voorzet van Vince Gino Dekker. De ploegen gingen rusten met de brilstand.

Na de pauze was het al snel raak. Op aangeven van Sierhuis maakte El Idrissi namelijk na twee minuten spelen de 1-0. Daarna kregen de bezoekers een aantal kansen. Groothuizen stond echter prima zijn mannetje. Daarna sloeg Ajax aan het wisselen. Het resultaat daarvan was prima: De ingevallen Reda Boultam bepaalde met een prachtig genomen vrije trap namelijk de eindstand: 2-0.

Door de winst op Asa United was de halve finale een feit. Bij een punt in de wedstrijd tegen Galatasray zou Ajax ook nog eens groepswinnaar worden. Vink had voor die wedstrijd een verrassende opstelling in petto. De ervaren coach gaf Noa Lang, Markus Bay, Ezra Walian, Mees de Wit, Jeffrey de Lange en Boultam voor het eerst een basisplaats dit toernooi. Sterspelers Terry Lartey-Sanniez, Sierhuis en Dekker kregen rust.

Ondanks dat Ajax met de tweede keus startte, was het toch minimaal gelijkwaardig aan de gasten uit Turkije. Galatasaray was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, Ajax moest het vooral doen met wat afstandsschoten. De pogingen van onder andere Bay en Walian troffen echter geen doel. Ondertussen was trainer Vink al naar de tribune gestuurd. Dit nadat de oefenmeester aanmerkingen op de wedstrijdleiding had. Ajax kwam na de rust steeds beter in de wedstrijd en het kreeg ook kansen. Walian kopte naast na een goede actie van Mees de Wit. Even later kopte Leon Bergsma snoeihard op de lat.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen. Bergsma had echter andere plannen, drie minuten voor tijd kopte hij een hoekschop van Bay tegen de touwen. En zo wist Ajax in de absolute slotfase toch nog te winnen van Galatasaray. Morgen is de finale dag van de Next Gen Series. Dan neemt Ajax het in de halve finale op tegen het Engelse Tottenham Hotspur.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.