Ajax rekent af met ‘Zwolle-syndroom’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 november 2015 16:26 – Bron: Ajaxinside.nl

1448353584

Ajax heeft zondagmiddag een overwinning geboekt op ‘angstgegner’ PEC Zwolle. De Amsterdammers hadden het de laatste jaren niet makkelijk tegen de ploeg van Ron Jans, maar was nu met 0-2 te sterk voor Zwolle. Amin Younes opende in de eerste helft de score, Thulani Serero bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-2. Donny van de Beek, die donderdag tegen Celtic al zijn debuut voor Ajax maakte in de Europa League, speelde de hele wedstrijd mee en is dus ook in de Eredivisie gedebuteerd.

Ajax was in de eerste helft heer en meester op het veld. De Amsterdammers creëerden veel kansen. Amin Younes had de score in een één op één situatie met keeper Begois al moeten openen, maar schoot naast. Verder was het vooral Fischer die voor dreiging zorgde, maar een viertal grote kansen liet de Deen onbenut. Ajax kwam voor rust toch nog op voorsprong. Een voorzet van Dijks werd verkeerd ingeschat door de keeper, waarna Younes de bal tegen de touwen schoot.

In de tweede helft kreeg Zwolle meer grip op de wedstrijd. Met name door de komst van Stef Nijland en Sheraldo Becker werd de thuisploeg dreigender. Het bleef voor Zwolle echter voornamelijk bij afstandsschoten van onder meer Nijland, Becker en Menig en Cillessen werd nooit echt getest. In de slotfase nam Ajax het heft weer in handen en creëerde het weer een aantal goede kansen. Uiteindelijk gooide invaller Serero de wedstrijd in het slot door op aangeven van Schöne de 0-2 te maken.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Klaassen, Gudelj; Younes (68′ Cerny), Milik (81′ Serero) en Fischer (85′ Schöne)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.