Ajax rekent eenvoudig af met ADO Den Haag

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 16 oktober 2016 18:42 – Bron: Ajaxinside

1454858342

ADO Den Haag-uit staat traditioneel te boek als een lastige uitwedstrijd voor Ajax. De Ajacieden konden hun borst dus natmaken zondagmiddag. Maar waar werd gevreesd voor een moeilijke wedstrijd, bleek het duel in Den Haag een gemakkelijk te nemen horde voor Ajax. De ploeg van Peter Bosz won zeer eenvoudig met 0-2, dankzij doelpunten van Davy Klaassen en Bertrand Traoré. Door de overwinning blijft Ajax tweede, met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en was binnen een minuut al gevaarlijk met schoten van Jansen en Havenaar. De Ajax-defensie blokkeerde beide pogingen, waardoor er geen al te groot gevaar ontstond. Vooral de Ajacieden hadden in de eerste helft moeite met de belabberde kunstgrasmat. Spelers gleden weg en liepen moeilijk. Na een kwartier had Traoré dé kans op de openingsgoal, maar zijn poging werd gekeerd. In de rebound scoorde hij alsnog, maar vanuit buitenspelpositie. Doelpunt afgekeurd.

Een paar minuten later maakte aanvoerder Klaassen wel de 0-1. Op eenvoudige, maar mooie wijze bediende Schöne de captain, die vervolgens goed afrondde. Niet lang na de eerste goal was spits Dolberg dichtbij de 0-2, maar zijn poeier van afstand knalde op de lat. Vlak voor rust werd het nog even gevaarlijk aan de andere kant. Havenaar legde klaar voor Ruben Schaken. Zijn schot miste echter kracht en was een gemakkelijke prooi voor doelman Onana. Ook greep Davinson Sánchez nog geweldig in bij een kans voor Sheraldo Becker.

Het eerste wapenfeit na rust was van ADO. Middenvelder Kevin Jansen schoot gevaarlijk naast. Aan de andere kant was het al snel 0-2. Na een goede onderschepping van Daley Sinkgraven kon Amin Younes het hele veld oversteken en Bertrand Traoré bedienen. De rechtsbuiten rondde koel af: 0-2. Vlak daarna kon de Afrikaanse aanvaller ook zijn tweede maken, maar toen schoot hij te nonchalant in. Peter Bosz wisselde hem na een uur spelen en bracht Anwar El Ghazi in.

De invaller wist een aantal keer gevaarlijk te worden, onder andere met een uitstekende solo-actie. Hij bekroonde zijn prima acties alleen niet met een goal. Zodoende bleef het 0-2, want ADO wist geen vuist te maken en werd nauwelijks gevaarlijk.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (76. Dijks); Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré (61. El Ghazi), Dolberg, Younes (81. Gudelj)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.