Ajax rolt na moeilijk begin toch makkelijk over PSV heen: 5-0!

Om 16.45 werd er onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük afgetrapt voor de topper Ajax – PSV. De Amsterdammers waren na de 4-0 overwinning op Borussia Dortmund in goede stemming. Of die vorm genoeg was om de Eindhovense ploeg van Roger Schmidt te verslaan was de grote vraag, want in de strijd om de Johan Cruijff Schaal wonnen de Eindhovenaren nog met 0-4.

Het begin van Ajax was niet goed. In de eerste vijf minuten kreeg het twee kansen tegen door twee fouten van Gravenberch en Alvarez. De twee Ajax-middenvelders waren nog niet wakker. PSV bleef de gevaarlijkere ploeg in het eerste kwartier. Toen kreeg Ajax ook de beste kans na een corner. Alvarez schoot net naast.

Toch was het Ajax dat de leiding nam. Tadic werd weggestuurd en de Servische aanvoerder vond prachtig Berghuis die van zo’n 14 meter raak schoot: 1-0. Alvarez kreeg de gele kaart nadat PSV-er Ramalho weer gretig naar de grond ging. Ajax leek wat beter in de wedstrijd te komen. Toch kreeg Martinez een gele kaart nadat hij Bruma op randje zestienmeter neerlegde. Pasveer redde prima en de rebound leverde niet meer op dan een hoekschop.

De wat warrig leidende Gözübüyük gaf PSV-er Max ook geel na een licht vergrijp op Antony. Ajax bleef niet in grootse doen, maar tot PSV-kansen zoals het eerste kwartier leidde dit niet meer. Sterker, Ajax kreeg de grootste kans, maar de kopbal van Berghuis werd uit het doel gehouden door Ajax-spits Haller(!). 1-0 was de ruststand. PSV maakte het Ajax soms moeilijk, maar Ajax wist ook dat het beter zou kunnen.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde teams, maar hopelijk wel met een beter Ajax dan in de eerste helft. De eerste tien minuten tikten weg zonder serieuze kansen en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. En net als je dit zegt….zorgde Haller voor de 2-0!! Gravenberch bezorgde de landskampioen een hoekschop, Tadic, weer hij, bracht de bal voor en Haller knikte prima voorbij  Drommel.

Ajax werd na de tweede goal steeds sterker en ging steeds frivoler spelen. Ajax zette vroeg druk en dat bracht de bal bij Haller die goed doorzette, de spits vond naast zich Antony en de Braziliaan passeerde Drommel: 3-0! De wedstrijd leek beslist. Vlak na de derde Ajax-goal werd onder luid applaus Berghuis gewisseld. Zijn vervanger was Klaassen. Psv leek gebroken.

En dat was ook zo, want tien minuten later zorgde diezelfde Klaassen in de 76e minuut voor de 4-0! Een aanval van Tadic en Haller werd afgeslagen en bal kwam voor de voeten van de Ajacied die binnen de zestien de bal in het doel krulde. De wedstrijd was allang gespeeld en Ten Hag zorgde voor een driedubbele wissel: Neres, Kudus en Tagliafico werden het veld ingestuurd. Antony, Gravenberch en Blind mochten gaan rusten.

4-0 was niet de eindstand, want wie anders dan Tadic zorgde voor de 5-0! De assist werd bezorgd door de twee minuten voor tijd ingevallen Perr Schuurs. Ajax brengt PSV een harde nederlaag toe, loopt uit naar vier punten voorsprong en het doelsaldo werd weer een stukje beter. Er was wraak genomen voor de 0-4 nederlaag in de JC-Schaal! En hoe!

Aanvang: 16.45 – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

1-0, Berghuis (18)

2-0, Haller (56)

3-0, Antony (66)

4-0, Klaassen (76)

5-0, Tadic (90+1)

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez (geel), Blind (Tagliafico/80); Álvarez (geel) (Schuurs/88), Gravenberch (Kudus/79), Berghuis (Klaassen/69); Antony (Neres/80), Tadic; Haller.

Wissels Ajax: Taylor, Tagliafico, Setford, Schuurs, Rensch, Danilo, Neres, Labyad, Kudus, Klaassen, Gorter, Daramy.

PSV: Drommel; Mwene (Teze/80), Ramalho, Boscagli, Max (geel); Van Ginkel (Pröpper/72), Sangaré; Götze (Gutièrrez/80), Bruma (Vertessen/57); Venícius (geel) (Mauro Júnior/72), Zahavi.

Wissels PSV: Vertessen, Teze, Romero, Pröpper, Obispo, Mvogo, Gutièrrez, Mauro Júnior, Delanghe.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.