Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 29 november 2009 14:51 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vanmiddag met 5-1 gewonnen van Vitesse. In het Gelredome begonnen de Amsterdammers slecht aan de wedstrijd en keken al vroeg tegen een achterstand aan. Nog voor de rust werd de achterstand echter omgebogen in een voorsprong. Na rust werd deze uitgebouwd en boekten de Amsterdammers alsnog een ruime overwinning in Arnhem.

Zo slecht als je uit de startblokken kunt komen, zo slecht kwam Ajax er uit. Na drie minuten scoorde Dalibor Stevanovic de 1-0 voor de thuisploeg. Een corner van Vitesse werd slecht uitverdedigd door de gasten, waardoor de bal na een kluts precies voor de voeten van Stevanovic kwam, die de bal beheerst binnenschoot.

Na een botsing tussen Jan Vertonghen en Vitesse-doelman Piet Velthuizen werden de rollen ineens omgedraaid. Velthuizen werd gewisseld voor Eloy Room, die direct mocht vissen, want Marko Pantelic schoot twee minuten na de vervanging de gelijkmaker op het scorebord. Hij nam een lage voorzet van Luis Suárez aan en plaatste deze buiten bereik van de jonge keeper. Vier minuten later was het alweer feest. Opnieuw Pantelic zorgde voor de treffer. Hij kopte een voorzet van Vurnon Anita tegendraads en hoog in het doel: 1-2.

Drie minuten later kreeg Suárez dé kans om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Hij stond één op één met Vitesse-goalie Room, speelde laatstgenoemde uit en schoot vervolgens voor een redelijk open doel naast, waar afleggen misschien een betere optie was geweest. Na een hectisch eerste kwart van de wedstrijd, was het tweede kwart minder interessant en werden er nog nauwelijks kansen gecreëerd aan Amsterdamse zijde. Alleen Vitesse werd nog dreigend, maar tot echte kansen kwam het niet.

Vijf minuten na de theepauze beslisten de Amsterdammers de wedstrijd wel. Wederom Pantelic zorgde voor de goal. Hij werd gelanceerd en kon, zonder echte tegenstand van de meegelopen verdedigers, alleen op het doel af en schoof de bal onder Room door: 1-3. Vervolgens kreeg Vitesse nog één kans via de na de rust ingevallen Lasse Nilsson, maar hij schoot de bal net voorlangs.

Iets meer dan twintig minuten voor tijd kreeg Pantelic zijn ‘publiekswissel’ en Kennedy Bakircioglü verving de hattrick-maker. De rechtsbuiten wist met zijn eerste balcontact te scoren. Suárez liep één op één met de doelman, maar behield het overzicht, zag dat zijn collega er beter voorstond en legde de bal af. Kennedy maakte geen fout en maakte 1-4.

Het slotakkoord kwam een kwartier voor tijd van Ismaïl Aissati. Hij schoot de bal vanaf de zijkant van het zestienmetergebied via de binnenkant van de paal binnen: 1-5. Grappig detail: de middenvelder scoorde vorige week ook al de 5-1, maar toen tegen sc Heerenveen en ook toen was dat het laatste doelpunt wat in die wedstrijd zou vallen. Het laatste kwartier van Vitesse – Ajax gebeurde er weinig tot niets, dus besloot scheidsrechter Ruud Bossen maar om geen extra tijd bij te tellen en direct af te fluiten. Al met al een geslaagde middag voor Martin Jol en zijn mannen  

Ik heb de wedstrijd gezien, en op het begin dacht ik wel van: oei !!!
Vitesse klapt er flink op.
Dat resulteerde dus in de vierde minuut al in een goal van Stevanovic, die onbegrijpelijk niet werd gedekt. Dat was natuurlijk makkelijk inschieten.
Toen kwam Ajax er beter in, na de botsing tussen Vertonghen en Velthuizen lag het even stil, Room erin en die kan meteen twee keer vissen.

De eerste goal van Pantelic was uitstekend.
Misschien ook een foutje van de verdediging, maar toch draaide hij uitstekend en schoot hem goed in de hoek.
De tweede goal was bovendien uitstekend, een goede voorzet van Anita die Pantelic erg goed binnenkopt. En ja, toen kwam dé kans, (wat einenlijk een pass had moeten zijn naar Marko) voor Suárez, die hij dan mist. Ongelofelijk, maar niks aan te doen (de ego).

Ik vond Ajax op het middenveld weer erg sterk, zoals gewoonlijk.
Na de twee goals van Pantelic werd de eerste helft uitgespeeld, de rest van deze helft vond ik vrij saai. Aan het begin van de tweede helft maakt Pantelic opnieuw een uitstekende goal moet ik zeggen.
Goede pass & goed afgemaakt.
Vervolgens gaat Pantelic eruit, Bakircioglu erin, goede pass op Suárez, legt goed af op Bakircioglu en die scoort uit zijn eerste balcontact.

Even later volgt de vijfde goal van Ajax.
Uitstekend ingeschoten door Aissati, misschien had Room de bal nog wel weg kunnen tikken maar helaas voor hem lukte dat niet.
Ik ben dan ook als Ajax-fan zeer tevreden met deze tweede 5-1 op rij, waardoor Ajax nu al op 50 goals uit 15 wedstrijden staat.
Als ze zo doorgaan, komen ze uiteindelijk op 110-120 goals uit.
Als ze dan geen kampioen meer worden weet ik het ook niet meer.

P.S.
Luis kijk eens wat meer naar je mede spelers voortaan, sluit je zo een wedstrijd met een 1 – 8 af.

Reageren op dit bericht