Ajax schakelt AZ uit in KNVB Beker

Ajax heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers, waar Maarten Stekelenburg onder de lat stond, waren donderdagavond met 0-1 te sterk voor AZ. Zakaria Labyad maakte de enige treffer van de wedstrijd.

In de eerste helft liet AZ het spel aan Ajax. De Alkmaarders trokken zich terug op eigen helft en Ajax had het meeste balbezit. De eerste goede kans was echter voor AZ, maar Gudmondsson schoot na een goede actie van Stengs hoog over. Aan de andere kant was Promes dichtbij de openingstreffer, maar zijn afstandsschot raakte de paal. Hoewel AZ zich terugtrok, waren de kansenverhoudingen gelijk. Ajax ging echter met een 0-1 voorsprong de rust nadat de bal uit een scrimmage voor de voeten van Labyad belandde die hard raak schoot.

Na rust kreeg AZ iets meer grip op het veldspel en liet het de bal rondgaan, maar Ajax zette de thuisploeg goed vast waardoor de Alkmaarders niet tot grote kansen kwamen. Van de andere kant werd ook Bizot in de tweede helft amper getest. In de laatste 20 minuten kwam de wedstrijd wat meer los en leek AZ op 1-1 te komen, maar de goal van Boadu werd afgekeurd wegens hands. Ajax was daarna ook tweemaal dichtbij de tweede treffer van de wedstrijd. Eerst kopte Alvarez op de lat en niet veel later schoot Gravenberch op de paal. In de slotfase kreeg Promes nog een goede kans op de 0-2, maar hij miste waardoor de eindstand bleef steken op 0-1.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Rensch (61′ Timber), Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Ekkelenkamp (61′ Klaassen), Gravenberch; Neres (46′ Haller), Labyad (79′ Tadic), Promes 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.