Ajax schakelt PAOK uit in voorrondes CL

Ajax heeft de play-offs van de Champions League gehaald. De Amsterdammers wonnen dinsdagavond met 3-2 van PAOK Saloniki waarmee het de Grieken wist uit te schakelen in de derde voorronde Champions League na het eerdere 2-2 gelijkspel in Griekenland. PAOK kwam nog wel op voorsprong dankzij een goal van Diego Biseswar, maar dankzij twee benutte strafschoppen van Dusan Tadic en eeen kopgoal van Nicolas Tagliafico won Ajax met 3-2. In de laatste voorronde is APOEL Nicosia de tegenstander.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een aantal goede mogelijkheden om de score te openen via Donny van de Beek en Dusan Tadic, maar de voorsprong bleef uit. Daarna kreeg PAOK een aantal counterkansen en in de 24e minuut kwam het tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong via Diego Biseswar. Na ruim een half uur spelen kreeg Ajax een strafschop, maar Dusan Tadic zag zijn inzet worden gekeerd door de doelman. Vlak voor rust kreeg Tadic een herkansing en ditmaa benutte hij de penalty wel: 1-1.

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij en kregen Neres en Ziyech grote kansen op de 2-1. Aan de andere kant wist PAOK een aantal keer gevaarlijk te counteren, maar de Grieken wisten de ruimte die ze kregen niet goed te benutten. Ruim tien minuten voor tijd gaf Tagliafico Ajax wat ademruimte door uit een corner de 2-1 in te koppen. Toen Ajax in de 85e minuut opnieuw een strafschop kreeg die door Tadic werd benut, leek het duel gespeeld, maar in de slotfase viel nog de 3-2 via wederom Biseswar. Daar bleef het echter bij waardoor Ajax zich nog altijd kan plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, Veltman, Martínez, Tagliafico; Blind, Marin (46′ Dest), Van de Beek (89′ De Wit); Ziyech, Tadic, Neres (78′ Huntelaar)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.