Ajax-scouts wilden Ziyech naar Ajax halen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 augustus 2016 08:45 – Bron: Voetbal International

1470811512

Ajax-scouts zagen in Hakim Ziyech de ideale versterking voor de Amsterdamse club, zo schrijft Ajax-watcher Freek Janssen in Voetbal International. Vooralsnog voetbalt de spelmaker echter nog altijd bij FC Twente. “Drie maanden had Overmars de tijd om Ajax een kwaliteitsinjectie te geven en zodoende optimaal voor te bereiden op de cruciale opening van het seizoen. Intern kwamen zeker allerlei namen voorbij, die er direct konden staan.”

“Ook die van Hakim Ziyech werd nadrukkelijk door de scouts aangedragen. Met zijn creativiteit en de kwaliteit om vanuit het niets met een geniale ingeving een wedstrijd open te breken zou Ziyech een ideale versterking zijn geweest. Het technisch hart schitterde echter in besluiteloosheid. Scouts droegen lijstjes aan met talloze directe versterkingen, maar de clubleiding weigerde door te pakken. Een kenmerk waar binnen De Arena steeds meer kritiek op is.”

Hij vervolgt: “Overmars moet zich de komende periode gaan waarmaken. Is hij een goede technisch directeur omdat hij veel geld verdient voor de club of is hij een goede technisch directeur omdat hij een winnende ploeg bij elkaar heeft gekocht die ook in Europa presteert? Voor het eerste onderdeel is hij cum laude geslaagd, voor het tweede aspect heeft hij nog geen enkele proeve van bekwaamheid afgelegd. Opeens speelt de factor tijd weer een rol. De transfermarkt is nog maar een paar weken open.”  

Dat ze Ziyech niet kopen is nog niet zo vreemd, middenvelders hebben we genoeg met Klaassen, Gudelj, Sinkgraven, Schone, Bazoer en v/d Beek.

Een Spits kopen moeten ze wel snel doen!! en geen talentje maar iemand die 25+ goals maakt en internationaal mee kan.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.