Klaas-Jan Huntelaar

Ajax slaat hard toe in Klassieker

Ajax heeft de eerste Klassieker van het seizoen 2017/18 met ruime cijfers gewonnen! De Amsterdammers waren met maar liefst 1-4 te sterk in de Kuip voor Feyenoord. Klaas Jan Huntelaar opende vlak na rust de score, waarna Jens Toornstra de 1-1 maakte. Invaller Kasper Dolberg schoot Ajax vervolgens weer op voorsprong en Siem de Jong gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot door de 1-3 te maken. Dolberg bepaalde de eindstand een minuut later op 1-4. David Neres was met drie assists wederom heel belangrijk.

Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg van Marcel Keizer zette Feyenoord goed vast en kreeg andersom ruimte om op te bouwen. Dit in tegenstelling tot de verwachting vooraf dat Feyenoord de Amsterdamse defensie vol onder druk zou zetten. Ajax kreeg in de eerste helft een paar kansen. Onder meer Younes en Huntelaar namen het doel van Jones onder vuur, maar de doelman kende weinig problemen met deze schoten.

Er werd veel passie en strijd getoond door beide teams en dat maakte het duel vermakelijk. Het was echter ook een rommelige wedstrijd waarbij het bij Ajax vooral ontbrak aan een goede eindpass. Aan de andere kant kwam Feyenoord amper aan aanvallen toe en moest Onana pas in de 39e minuut voor het eerst serieus ingrijpen. Een voorzet op Jörgensen werd door de Deen van dichtbij ingeschoten, maar de doelman redde knap. De rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft ging Ajax op dezelfde voet verder. Door goed drukzetten kreeg Neres de bal, die Huntelaar alleen voor de doelman zette. De spits aarzelde geen moment en haalde vol uit: in de kruising! 0-1 voor Ajax. Feyenoord kreeg in de 56e minuut een strafschop, maar Onana pakte de penalty van Jörgensen. Twee minuten later viel de gelijkmaker echter alsnog. Onana speelde de bal slecht naar De Ligt, hij had geen controle en verloor de bal. Jörgensen speelde af op Toornstra die raak schoot: 1-1.

Van de grip die Ajax had op Feyenoord was daarna even niks meer te bekennen. De thuisploeg kreeg grote kansen voor Vilhena en Jörgensen, maar de 2-1 bleef uit. Een kleine twintig minuten voor tijd brak Neres door op de linkerflank, trok de bal terug op de ingevallen Dolberg die raak schoot: 1-2! De wedstrijd ging daarna op en neer en kreeg Dolberg een grote kans op de 1-3, maar hij raakte de bal volledig verkeerd nadat Neres de bal weer goed had teruggelegd op de spits.

In de slotfase bracht Feyenoord Kramer in de ploeg voor Diks en ging dus op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen wist het niet te creëren. Aan de andere kant kreeg Ajax heel veel ruimte en daar maakte het dankbaar gebruik van. Invaller Siem de Jong besliste vlak voor tijd de wedstrijd door op aangeven van Neres de 1-3 te maken. Als kers op de taart bepaalde Dolberg koelbloedig de eindstand op maar liefst 1-4!

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Wöber, Viergever; Schöne, Van de Beek (85′ S. de Jong), Ziyech; Neres, Huntelaar (65′ Dolberg), Younes (79′ Kluivert)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.