Klaas-Jan Huntelaar

Ajax slacht NAC af in eigen huis

Ajax heeft een kinderlijk eenvoudig ‘avondje NAC’ beleefd. De Amsterdammers waren in het Rat Verlegh stadion met maar liefst 0-8 te sterk voor de ploeg van Stijn Vreven. Bij rust stond er al 0-5 op het scorebord. De doelpuntenproductie werd verzorgd door Donny van de Beek (3x), Matthijs de Ligt (2x), David Neres, Lasse Schöne en Klaas Jan Huntelaar. Feyenoord verspeelde eerder op de avond tegen VVV twee punten door met 1-1 gelijk te spelen. De voorsprong op de Rotterdammers is nu zes punten. PSV staat vijf punten voor Ajax en heeft nog een wedstrijd tegoed.

Ajax was heer en meester vanaf het eerste fluitsignaal. NAC probeerde in eerste instantie nog vroeg druk te zetten, maar de Amsterdammers speelden zich daar goed onderuit. Toch was ook Ajax zeker in de eindfase slordig in de passing. Dat weerhield de ploeg van Marcel Keizer echter niet om na 13 minuten spelen de score te openen. De Ligt kopte een corner van Schöne knap raak in de verre hoek. En daar bleef het niet bij. Vijf minuten later verdubbelde Van de Beek de score en hij maakte zelfs de 0-3 na 26 minuten spelen. Dankzij goals van Neres en wederom De Ligt ging Ajax de kleedkamers in met een 0-5 voorsprong.

Na rust kreeg NAC direct een paar aardige kansen. Zo kwam Vloet oog in oog met Onana te staan, maar de doelman redde knap. Er volgden ook nog twee afstandsschoten, maar ook die waren Onana niet te machtig. Ajax nam daarna het heft weer in handen, maar NAC pakeerde de bus waardoor het aantal kansen voor Ajax afnam. Toch werd de score verder uitgebreid toen Schöne mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en feilloos raak schoot: 0-6. Terwijl intussen gekscherend ‘alles of niets’ en ‘always look on the brightside of life’ vanaf de tribunes klonk, stopte Ajax niet met scoren.

Invaller Huntelaar stond ruim tien minuten in het veld en wist het net alweer te vinden. Hij kopte raak op aangeven van Ziyech. Van de Beek maakte niet veel later zijn derde goal van de avond na een goed opgezette aanval tussen Ziyech en Frenkie de Jong en zo stond er een kwartier voor tijd al 0-8 op het scorebord. Ajax ging nog wel op zoek naar meer doelpunten, maar het blijf bij acht goals waarmee flink aan het doelsaldo is gewerkt.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Sinkgraven; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg (60′ Huntelaar), Kluivert (60′ F. de Jong)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.