Ajax sluit 2015 af met nipte zege op De Graafschap

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 20 december 2015 18:40 – Bron: Ajaxinside.nl

1389121921

Ajax heeft 2015 en de eerste seizoenshelft qua resultaat goed afgesloten. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 2-1 van De Graafschap, maar echt best was het absoluut niet. De ploeg van Frank de Boer had het lastig met de hekkensluiter, maar wist door goals van Arek Milik en Riechedly Bazoer toch de overwinning naar zich toe te trekken. Door de overwinning gaat Ajax als koploper de winterstop in met drie punten voorsprong op PSV en vijf punten op Feyenoord.

Ajax begon vooral uiterst slordig aan de wedstrijd. De Graafschap voetbalde makkelijk mee met de Amsterdammers en was zeker niet de onderliggende partij. Desondanks kwam Ajax via Viktor Fischer wel tot twee kansen. Tot twee keer toe vond de Deen echter doelman Hidde Jurjus op zijn weg. Na 25 minuten spelen kwam Ajax dan uiteindelijk toch op voorsprong, verdiend was die echter niet. Arek Milik kopte na een goed aangesneden vrije trap van Nemanja Gudelj hard raak.

Het spel verbeterde echter niet door de goal. Ajax bleef slordig en hield via Fischer De Graafschap in de wedstrijd. Ook zijn derde kans hielp de linksbuiten om zeep. De Superboeren kwamen vijf minuten voor rust op 1-1. Kristopher Vida schoot, na een geblokt schot, raak.

De eerste kans van de tweede helft was voor Anwar El Ghazi. Na goed doorkoppen van Arek Milik had de buitenspeler de 2-1 op de schoen, maar opnieuw zat Hidde Jurjus er goed bij. Na 56 vond De Boer het mooi geweest en greep hij in: El Ghazi eruit, Vaclav Cerny erin. En bijna leek het een goude greep van de trainer, want de Tsjech had meteen een enorme kans op de 2-1. Zijn aanname was echter niet goed genoeg, waardoor ook hij op Jurjus stuitte.

Daarna gebeurde er lange tijd vrijwel niks. Tot Riechedly Bazoer een afvallende bal in een keer op de pantoffel nam en Ajax op een prachtige wijze op 2-1 zette. Tien minuten voor tijd beproefde Vida zijn geluk nog maar eens. De middenvelder dwong Cillessen tot een moeizame redding. Vlak voor tijd had Lasse Schöne nog de 3-1 op zijn schoen, maar de Deen schoot recht op de vuisten van de uitstekend keepende Jurjus.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (85. Van de Beek), Klaassen, Gudelj; El Ghazi(56. Cerny), Milik en Fischer (79.Schöne)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.