Ajax sluit seizoen af met eenvoudige 1-3 zege op Vitesse

Zonder groots te spelen, heeft Ajax ook de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Arnhem zorgde Haller met de 100ste Eredivisiegoal van Ajax van dit seizoen voor de openingstreffer. Antony verdubbelde op slag van rust de voorsprong. Openda deed nog wel iets terug, maar de overwinning van Ajax kwam niet meer in gevaar. Martínez zorgde in de tweede helft voor de eindstand: 1-3.

Verdedigend kon Ajax aantreden met hetzelfde viertal als in het doordeweeks duel tegen VVV. Op het middenveld moest Erik ten Hag echter wel wat wijzigen. Davy Klaassen ontbrak door een blessure. Mohamed Kudus schoof door naar de nummer tien positie. Ryan Gravenberch nam diens oude plek in naast Jurgen Ekkelenkamp. Voorin koos Ten Hag voor verse flanken. David Neres en Oussama Idrissi hadden tegen VVV nog een basisplaats, maar moesten nu toekijken hoe Dusan Tadic en Antony aan het duel begonnen.

Sébastien Haller begon net als tegen VVV in de punt van de aanval, en was net als tegen de Limburgers opnieuw trefzeker. Na iets meer dan een kwartier spelen opende de Fransman op aangeven van Ekkelenkamp de score. Een treffer met een gouden randje, want het was de honderdste Eredivisiegoal van Ajax van dit seizoen. Vlak voor de rust leek het tandem Ekkelenkamp-Haller opnieuw voor succes te zorgen, maar ditmaal kon de spits net niet binnentikken. Zijn aanwezigheid was echter wel genoeg om de Vitesse verdediging op het verkeerde been te zetten. Hierdoor kon Antony alsnog eenvoudig de 0-2 binnentikken.

De verdubbeling van de voorsprong hing op dat moment al enige tijd in de lucht. Zo had Kudus de paal geraakt en werd Pasveer getest door Antony en Ekkelenkamp. Vitesse zette daar in de eerste helft amper wat tegenover, maar wist toch de spanning terug te brengen. Vlak voor de thee zorgde Kudus er met een onhandige kopbal voor dat Openda alleen op de goal van Ajax af kon. De Vitesse-spits omspeelde Stekelenburg en schoof vervolgens de aansluitingstreffer tegen de touwen.

In de tweede helft veranderde er amper wat aan het spelbeeld. Ajax hield de touwtjes stevig in handen, maar deed dat zonder echt te overtuigen. Toch kon de beslissende treffer niet uitblijven. Perr Schuurs verlengde een corner achter zijn standbeen en zag vervolgens Lisandro Martínez de 1-3 binnen schieten. Van die achterstand kon Vitesse niet meer terugkomen en zo wint Ajax ook de laatste wedstrijd van het seizoen.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink