Ajax sluit trainingskamp af met gelijkspel tegen Aalborg

Ajax heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Deense Aalborg BK. Daarmee komt er een einde aan het trainingskamp dat Ajax deze week had belegd in De Lutte. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op achterstand dankzij een doelpunt van Tom van Weert. In de tweede helft trok Danilo de stand gelijk, maar verder wist de ploeg van Erik ten Hag niet te komen.

Met name in de eerste helft had Ajax het lastig. Aalborg, met de sterk spelende oud-Ajacied Lucas Andersen in de basis, creëerde een aantal hele grote kansen om de voorsprong voor rust te vergroten. Kusk en Andersen misten beiden een grote kans en Van Weert schoot een strafschop hoog over. Aan de andere kant was Ajax dichtbij een treffer, maar een schot van Victor Jensen miste de juiste richting en een volley van Klaas Jan Huntelaar werd gered door de doelman. Verder hadden de Amsterdammers het lastig om door de gesloten Deense verdediging heen te spelen.

In de tweede helft stonden er tien nieuwe namen aan de aftrap bij Ajax en de ploeg van Ten Hag wist meer gevaar te stichten. Danilo miste twee grote kansen op de gelijkmaker, maar kort daarna wist de aanvaller alsnog de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarna was Ajax dreigend via onder meer Lassina Traoré en Sergiño Dest, maar de goal bleef uit. Aan de andere kant wist Andersen met een slim lobje zijn ploeggenoot te vinden, maar hij volleerde de bal over het goal en zo bleef de winnende treffer aan beide kanten uit.

Opstelling eerste helft:
Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Opstelling tweede helft:
Scherpen; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; Q. Timber, De Wit (62. Ter Heide), Lang; Kühn, Traoré, Danilo.

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.