Ajax sluit trainingskamp af met nederlaag

Ajax heeft zaterdagmiddag het trainingskamp in Duitsland besloten met een nederlaag. De Amsterdammers gingen tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg met 3-1 onderuit. Ajax kwam ongelukkig op achterstand door een blunder van Geronimo Rulli. Via een strafschop kwam de ploeg van Maurice Steijn weer op gelijke hoogte dankzij Brian Brobbey. In de tweede helft bezorgde Sven Michel met twee goals Augsburg de overwinning.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en was meermaals dreigend via onder meer Brobbey en Berghuis. De Amsterdammers hadden de controle en de grootste kansen. Zo kwam Brobbey één op één met de keeper en ook Taylor had een goede doelpoging, maar beiden stuitte op de keeper. Vlak voor rust kwam juist Augsburg op voorsprong. Een voorzet werd van richting veranderd en daarna wilde Rulli de bal pakken, maar hij tikte ‘m in eigen doel.

In de tweede helft kwam Ajax al vrij snel langszij. Brobbey versierde een strafschop en benutte deze zelf: 1-1. Niet veel later kreeg invaller Conceicao een geweldige kans om Ajax op voorsprong te schieten, maar hij faalde oog in oog met de doelman. Aan de andere kant faalde Michel niet. De aanvaller van Augsburg schoot onberispelijk raak in de korte hoek en verschalkte daarmee Rulli. Kort daarna was de ploeg van Steijn slordig in de opbouw, waarna Rulli een strafschop veroorzaakte die door Michel werd benut. Daarmee werd de eindstand op 3-1 bepaald.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.