In de vijfde oefenwedstrijd is het Ajax eindelijk gelukt om een overwinning bij te schrijven. In een warm Frankrijk werd AS Béziers aan de kant geschoven door een team dat vooral bestond uit reservespelers. Ajax trad aan met rouwbanden in verband met het overlijden van oud-voorzitter Uri Coronel.

Erg gemakkelijk ging het niet tegen de Franse derdeklasser. In een eerste helft zonder doelpunten wist de ploeg van Peter Bosz niet te imponeren. Na rust kwam Ajax beter voor de dag en wisten Daley Sinkgraven en Richairo Zivkovic het net te vinden. Om 20:00 treedt de beoogde basis aan tegen Olympique Marseille.

UPDATE:
De laatste wedstrijd in aanloop naar de ontmoeting met PAOK Saloniki is afgelopen met een gelijkspel. In een enerverend duel met Olympique Marseille wisten beide ploegen twee keer het net te vinden. Mateo Casseirra opende vroeg de score en Marseille had geluk dat het bij rust nog maar 0-1 stond. In de tweede helft kwamen de Fransen langszij. Een penalty en een afstandsschot zorgden ervoor dat Ajax op achterstand kwam. Kort voor tijd trok Kasper Dolberg de score gelijk.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Van de Beek; El Ghazi, Dolberg, Casseirra