Ajax sluit voorbereiding af met gelijkspel

1423213159

In de vijfde oefenwedstrijd is het Ajax eindelijk gelukt om een overwinning bij te schrijven. In een warm Frankrijk werd AS Béziers aan de kant geschoven door een team dat vooral bestond uit reservespelers. Ajax trad aan met rouwbanden in verband met het overlijden van oud-voorzitter Uri Coronel.

Erg gemakkelijk ging het niet tegen de Franse derdeklasser. In een eerste helft zonder doelpunten wist de ploeg van Peter Bosz niet te imponeren. Na rust kwam Ajax beter voor de dag en wisten Daley Sinkgraven en Richairo Zivkovic het net te vinden. Om 20:00 treedt de beoogde basis aan tegen Olympique Marseille.

UPDATE:
De laatste wedstrijd in aanloop naar de ontmoeting met PAOK Saloniki is afgelopen met een gelijkspel. In een enerverend duel met Olympique Marseille wisten beide ploegen twee keer het net te vinden. Mateo Casseirra opende vroeg de score en Marseille had geluk dat het bij rust nog maar 0-1 stond. In de tweede helft kwamen de Fransen langszij. Een penalty en een afstandsschot zorgden ervoor dat Ajax op achterstand kwam. Kort voor tijd trok Kasper Dolberg de score gelijk.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Van de Beek; El Ghazi, Dolberg, Casseirra  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.