Ajaxinside.nl

Ajax heeft haar tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Portugal niet weten te winnen. Tegen MSV Duisburg kwam de ploeg van Erik ten Hag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Deyovaisio Zeefuik maakte op ongelukkige wijze een eigen doelpunt. Kaj Sierhuis wist uiteindelijk de gelijkmaker te scoren.

Beide teams wisten weinig indruk te maken. Zeker voor rust was het een erg slordige wedstrijd. Dennis Johnsen was voor Ajax het dichtst bij een doelpunt, maar een leep balletje belandde uiteindelijk op de lat. In de 22e minuut probeerde Zeefuik de bal vanaf de vijf-meter lijn weg te rossen, maar raakte deze op de buitenkant van zijn schoen en zo belandde de bal in eigen doel.

Na rust lieten zowel Ajax als de Duitsers beter voetbal zien en werden er meer kansen gecreëerd. Doelman Kostas Lamprou keerde een kwartier voor tijd een strafschop en was meermaals belangrijk met enkele knappe reddingen. Kort na de strafschop bepaalde Sierhuis de eindstand op 1-1 door te scoren op aangeven van Noa Lang.

Opstelling Ajax:
Lamprou; Orejuela, Zeefuik, Wöber (20. Bergsma), Bakker; Eiting, S. de Jong, Mazraoui (68. Ekkelenkamp); Johnsen (46. Lang), Cassierra (61. Sierhuis) en Younes.