Ajax speelt gelijk tegen PAOK

Ajax is de derde voorronde van de Champions League begonnen met een 2-2 gelijkspel bij PAOK Saloniki. De Amsterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een doelpunt van Hakim Ziyech. Daarna gaf Ajax het heft volledig uit handen en daar profiteerden de Grieken volledig van door de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Na rust bepaalde Klaas Jan Huntelaar de eindstand op 2-2.

Aan het begin van de wedstrijd was Ajax heer en meester. PAOK zakte in en lieten de Amsterdammers het spel maken. Uit een vrije trap kwam Ajax na tien minuten spelen op voorsprong. Ziyech slingerde de bal voor het doel en deze belandde via het hoofd van een Griekse verdediger tegen de touwen: 0-1. Ajax had daarmee de gewenste uitgoal binnen. Aan de andere kant was de thuisploeg een paar keer gevaarlijk. Waar eerst Joël Veltman nog twee keer goed wist in te grijpen, viel na ruim een half uur spelen de op dat moment verdiende gelijkmaker. Daar bleef het niet bij, want op dat moment had PAOK het beste van het spel. Dit werd ook uitgebuit ruim vijf minuten voor rust een corner tegen de touwen te werken waarmee de Grieken op een 2-1 voorsprong kwamen.

In de tweede helft wist Ajax echter al snel de grip op de wedstrijd te hervinden en ging het op jacht naar de belangrijke gelijkmaker. Eerst kreeg Ziyech een hele grote kans op de 2-2 na een slim overstapje van Donny van de Beek, maar zijn schot ging naast. In de 57e minuut was het alsnog raak toen Huntelaar de bal op een gelukkige manier tegen zich kreeg aangeschoten en zo de gelijkmaker scoorde. Ajax gaf aan de andere kant weinig weg en was via afstandsschoten van Marin, Tadic en Ziyech nog dichtbij de winnende treffer, maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. De return vindt dinsdag 13 augustus plaats om 20:30 uur.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Mazraoui (82′ Marin), Van de Beek, Blind; Ziyech (82′ Neres), Dolberg (32′ Huntelaar), Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.