Ajax speelt gelijk tegen Union Berlin

Ajax heeft zondagmiddag haar tweede oefenduel van het weekend gelijk gespeeld. De Amsterdammers, die zaterdag nog wonnen van Eintracht Frankfurt (2-1 red.), speelden nu met 2-2 gelijk tegen Union Berlin. Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp maakten de doelpunten voor de landskampioen. Ajax blijft zo ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Duitsers gingen beter van start aan de wedstrijd en raakten onder meer de paal en zagen een doelpunt, weliswaar terecht, worden afgekeurd. Na iets minder dan een half uur spelen was het echter Ajax dat de score opende. Na een goed lopende aanval schoot Eiting raak op aangeven van Noa Lang. David Neres speelde in de eerste helft 35 minuten mee en is zo bezig om steeds meer minuten te maken na zijn langdurige blessure.

Ook in de tweede helft begon Union Berlin sterk en was het dit keer al na drie minuten spelen raak. Marcus Ingvartsen maakte de 1-1. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak voor de Duitsers dankzij een doelpunt van Marius Bülter. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze twintig minuten voor tijd. Ekkelenkamp scoorde op aangeven van Quinten Timber en bepaalde de eindstand op 2-2.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Dest, J. Timber, Magallán (83. Méndez), Rensch (80. Kasanwirjo), Eiting, Ekkelenkamp, Kudus (62. Unuvar), Neres (34. Q. Timber), Traoré (62. De Waal), Lang

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.