Ajaxinside.nl

Ajax heeft zondagmiddag haar tweede oefenduel van het weekend gelijk gespeeld. De Amsterdammers, die zaterdag nog wonnen van Eintracht Frankfurt (2-1 red.), speelden nu met 2-2 gelijk tegen Union Berlin. Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp maakten de doelpunten voor de landskampioen. Ajax blijft zo ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Duitsers gingen beter van start aan de wedstrijd en raakten onder meer de paal en zagen een doelpunt, weliswaar terecht, worden afgekeurd. Na iets minder dan een half uur spelen was het echter Ajax dat de score opende. Na een goed lopende aanval schoot Eiting raak op aangeven van Noa Lang. David Neres speelde in de eerste helft 35 minuten mee en is zo bezig om steeds meer minuten te maken na zijn langdurige blessure.

Ook in de tweede helft begon Union Berlin sterk en was het dit keer al na drie minuten spelen raak. Marcus Ingvartsen maakte de 1-1. Een kleine tien minuten later was het opnieuw raak voor de Duitsers dankzij een doelpunt van Marius Bülter. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze twintig minuten voor tijd. Ekkelenkamp scoorde op aangeven van Quinten Timber en bepaalde de eindstand op 2-2.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Dest, J. Timber, Magallán (83. Méndez), Rensch (80. Kasanwirjo), Eiting, Ekkelenkamp, Kudus (62. Unuvar), Neres (34. Q. Timber), Traoré (62. De Waal), Lang