Ajax spoelt drama weg met prima bekerzege op Vitesse

Ajax heeft het drama rond Marc Overmars van zich afgespeeld. In de kwartfinale van de beker werd Vitesse compleet weggespeeld. Met een 5-0 zege kwamen de Arnhemmers nog goed weg uit de Johan Cruijff Arena.

Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch waren afwezig. De spelers werden vervangen door Rensch en Klaassen. Na iets meer dan een kwartier vond Dusan Tadic de diepte bij Antony. De Braziliaan verraste Jeroen Houwen met een schuiver in de verre hoek: 1-0. Na een half uur werd de 2-0 ruststand bereikt nadat Sébastien Haller de mooie assist van Davy Klaassen tot een goal promoveerde.

Na rust was het spelbeeld niet anders. Direct na rust zorgde wee Haller na een voorzet van Berghuis voor de 3-0. Vijf minuten later krulde Tadic een prima vrije trap in de bovenhoek. De vijfde Ajax-goal kwam van Antony. De Braziliaan kreeg de bal van Tadic. De buitenspeler liet zijn specialiteit weer zien en plaatste de bal in de verre bovenhoek.

Vorig seizoen had Ajax het moeilijker in de bekerfinale tegen Vitesse en dus kon Ajax-coach Ten Hag nog enkele spelers rust gunnen door onder anderen Edson Álvarez en Lisandro Martínez wat rust te geven. Die laatste werd vervangen door Nicolas Tafgliafico. De linksback werd met veel gejuich ontvangen. Zo doende waren de gezichten bij de Amsterdammers weer wat vrolijker dan voor de wedstrijd.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.