Ajax Logo

Ajax sprak met Emmen-keeper Scherpen

Het Dagblad van Het Noorden weet vandaag te melden dat afgevaardigden van Ajax een ontmoeting hebben gehad met doelman Kjell Scherpen van Emmen. De Drentse club gaf de Amsterdammers officieel toestemming voor een verkennend gesprek.

De krant meldt echter dat er al een persoonlijk akkoord zou zijn tussen de doelman en Ajax. Iets wat weersproken door diens zaakwaarnemer. FC Emmen zelf geeft aan dat er nog niet met de club is onderhandeld en dat men niet op de hoogte is van concrete onderhandelingen tussen de doelman en Ajax zelf. De promovendus probeert overigens zelf ook het contract van de 19-jarige doelman te verlengen. Scherpen is een interessant target voor veel clubs aangezien zijn contract slechts tot 2020 doorloopt.

Mocht Ajax werkelijk concreet worden voor Scherpen dan zou dat een nieuwe episode betekenen in de keeperscarrousel van Ajax. André Onana kent een goed seizoen maar steeds vaker gaat het ook over wie de Kameroense keeper moet opvolgen. Benjamin Van Leer vertrok begin dit seizoen op huurbasis om aan meer speeltijd te komen. De 26-jarige Houtenaar maakt dit seizoen echter weinig indruk bij NAC en een terugkeer bij de selectie lijkt niet heel waarschijnlijk.

Ajax schoof Lamprou naar voren als stand-in van Onana maar na enkele keepersblunders besloot Marc Overmars in te grijpen. Ajax huurt nu Bruno Varela van Benfica tot het eind van dit seizoen. Bovendien is er een koopoptie in het contract opgenomen. Tenslotte heeft Ajax ook nog Dominik Kotarski rondlopen, de Kroatische doelman kwam vorig seizoen over voor een miljoenenbedrag van Dinamo Zagreb. De 19-jarige doelman is na blessureleed weer vaste waarde van Jong Ajax.

In datzelfde Jong Ajax is Issam El Maach (19) nu de stand-in, terwijl het pleit voor Stan Van Bladeren beslecht lijkt. De 21 jarige goalie speelde slechts 5 wedstrijden dit seizoen en zijn contract loopt nog slechts 1 jaar door. In de A1 zal Ajax ook afscheid nemen van Mateusz Gorski (19), de Poolse doelman maakte nimmer veel indruk en beschikt over een aflopend contract.

De interesse in Kjell Scherpen is opvallend aangezien Ajax al over meerdere jonge doelmannen beschikt. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat Ajax voor de reservedoelmannen naar spelers op zoek is die ook in actie mogen komen voor Jong Ajax. De regels tot het inzetten van oudere spelers zijn steeds strenger geworden  in de Jupiler League. Benjamin Van Leer en Kostas Lamprou konden daardoor dit seizoen niet meer uitkomen voor het belofte-elftal.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Dagblad van het Noorden

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.