Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 01 juli 2010 18:44 – Bron: ajaxinside.nl

De KNVB heeft donderdag de loting verricht voor de derde ronde van het bekertoernooi. De bond doet zelf nog geen mededelingen, maar diverse media maken al melding van de uitkomsten van de loting. Titelverdediger Ajax trapt het toernooi op dinsdag 21 september, woensdag 22 september of donderdag 23 september af met een thuisduel tegen MVV.

Verliezend finalist Feyenoord, dat eind vorig seizoen over twee duels bezien de mindere bleek van de Amsterdammers, ontvangt in De Kuip Roda JC; in het seizoen 2007/08 ontmoetten die twee ploegen elkaar nog in de eindstrijd, die Feyenoord won. Landskampioen FC Twente zal op bezoek gaan bij een amateurvereniging. Capelle of Sneek zal de tegenstander worden.

AZ reist naar Brabant af voor een krachtmeting met FC Den Bosch en De Graafschap, dat promoveert naar de Eredivisie, mag zich gaan meten met FC Utrecht. NAC Breda trapt het bekertoernooi af met een thuisduel tegen VVV-Venlo en SC Heerenveen ontmoet op vijandelijke terrein FC Emmen. De eerste ronde vindt plaats op woensdag 18 augustus, de tweede ronde een week later. De 36 betaald voetbal-clubs stromen pas in de derde ronde in.  

Reageren op dit bericht