Ajax start nieuw seizoen met zege in Het Kasteel

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 augustus 2016 16:19 – Bron: Ajaxinside.nl

1470581730

Ajax heeft zondagmiddag haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op Het Kasteel werd Sparta met 1-3 verslagen. Davy Klaassen opende vroeg in de wedstrijd de score op aangeven van Anwar El Ghazi, maar niet veel later viel de gelijkmaker. Nemanja Gudelj veranderde een vrije trap van Ryan Sanusi van richting waardoor de bal binnenviel. Na rust zorgden Daley Sinkgraven en Mateo Cassierra ervoor dat Ajax alsnog drie punten mee terug naar Amsterdam neemt.

Ajax was in de eerste helft de bovenliggende partij. Sparta zakte in en de ploeg van Peter Bosz moest het spel maken. Al na vijf minuten spelen was het raak. Een voorzet van Anwar El Ghazi werd prima ingekopt door aanvoerder Klaassen. Lang kon Ajax echter niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later werd een vrije trap van Sanusi van richting veranderd door Gudelj waardoor Jasper Cillessen kansloos was: 1-1. Cassierra was met een kopbal, die beide palen raakte, dichtbij de 1-2, maar de bal passeerde de doellijn niet.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en in de 54e minuut werd het veldoverwicht van Ajax beloond. Na een mooie aanval via Gudelj en Klaassen belandde de bal via Cassierra enigszins gelukkig voor de voeten van Sinkgraven die niet aarzelde en raak schoot. Tien minuten later was het de Colombiaan zelf die de wedstrijd in het slot gooide. Hij werd weggestoken door Sinkgraven, hield twee verdedigers van zich af en scoorde beheerst. In de slotfase kreeg Joël Veltman zijn tweede gele kaart en dus rood, waardoor hij het thuisduel met Roda JC van komend weekend mist.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (77′ Van de Beek), Klaassen, Gudelj; El Ghazi (86′ Westermann), Cassierra (77′ Dolberg) en Sinkgraven  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.