Ajax start seizoen met moeizame zege op Sparta

Ajax heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen 2020/21 winnend afgesloten. De Amsterdammers, waar Daley Blind terugkeerde in de basis, waren in een moeizaam duel te sterk voor Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel werd het uiteindelijk 0-1 dankzij een doelpunt van Antony in de eerste helft. Ajax speelde ruim een uur met tien man wegens een rode kaart van Nicolás Tagliafico.

Beide ploegen begonnen afwachtend en de wedstrijd en creëerden in de openingsfase geen grote kansen. Na iets minder dan een half uur spelen kwam er meer leven in de brouwerij toen Tagliafico de bal met de hand raakte en daarmee Sparta een scoringskans ontnam. De scheidsrechter gaf resoluut de rode kaart. Ajax moest verder met tien man, maar was wel de ploeg die de score opende. Antony trok vanaf rechts naar binnen en schoot de bal raak in de verre hoek, 0-1. Ondanks dat Ajax een man minder had, kregen de Amsterdammers via Dusan Tadic de ideale gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen, maar hij stuitte op doelman Van Leer.

In de tweede helft trok het ondertal van Ajax zich terug en liet het Sparta komen, maar de Rotterdammers waren niet bij machten om de man meer situatie uit te buiten. Ajax loerde op de counter en kwam er een paar keer uit via Anthony en Promes, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de loop van de tweede helft kregen de Amsterdammers iets meer controle over de wedstrijd en was invaller David Neres een paar keer dreigend, maar een hoogstaand duel werd het nooit. Sparta probeerde het een paar keer door de lucht en van afstand, maar André Onana werd amper getest door de thuisploeg waarmee de eindstand op 0-1 bleef steken.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (84′ J. Timber), Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Promes (84′ Traoré); Antony (75′ Neres), Labyad (33′ Dest) en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.