Ajax stelt in de slotfase punt veilig tegen Celtic

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 17 september 2015 21:03 – Bron: Ajaxinside

Ajax wilde donderdagavond goed beginnen aan de groepsfase van de Europa League door thuis te winnen van Celtic. In die opdracht slaagde de ploeg van Frank de Boer echter niet. De Amsterdammers konden opgelucht ademhalen toen Lasse Schöne in de slotfase een nederlaag voorkwam. De Deen scoorde uit een vrije trap de 2-2, met nog 6 minuten op de klok. In de resterende minuten was Ajax nog dichtbij de winnende goal, maar deze zou niet meer vallen. Zodoende begint Ajax matig in groep A van de Europa League.

1386837761

Met Amin Younes als linksbuiten, Davy Klaassen als spits en Viktor Fischer op ‘10’ begon Ajax vol goede moed tegen de Schotse kampioen. Al snel volgde de eerste tegenslag, die direct fataal bleek te zijn. Daley Sinkgraven verloor de bal op het middenveld, waarna Ajax weinig deed om Celtic tegen te houden. Middenvelder Nir Bitton schoot vervolgens vrij gemakkelijk raak: 0-1. Een heel slecht begin van wedstrijd voor de ambitieuze thuisploeg, die de halve finales van de Europa League wilt bereiken.

Het geluk voor Ajax was dat Celtic geen geweldig elftal heeft. Daardoor konden de Amsterdammers bijkomen van de schrik en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft kwam die gelijkmaker er ook, toen Younes na een goede actie Davy Klaassen inspeelde. De aanvoerder speelde de bal met een frivool hakje door aan Viktor Fischer, die knap raak schoot: 1-1. Na de gelijkmaker deed het publiek er een schepje bovenop, in de hoop dat Ajax dat ook zou doen, op jacht naar de voorsprong.

De kansen bleven echter uit na de 1-1 en Celtic gaf twee waarschuwingen met kansjes. De Ajax-defensie had die waarschuwingen blijkbaar niet begrepen, want vlak voor rust kon rechtsback Mikael Lustig vrij inkoppen uit een corner: 1-2. En dus kon Ajax weer opnieuw gaan beginnen. Na rust kwam de ploeg van De Boer goed uit de startblokken, met aanvoerder Davy Klaassen die voorop ging in de strijd. Het lukte slechts zelden om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant loerde Celtic op zijn kans en kwam tot de eerste doelpogingen van de tweede helft.

Een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd, toen Celtic linksback Emilio Izaguirre zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon vertrekken met rood. Het was het startsein voor een aanvalsfurie van Ajax, in de zoektocht naar de gelijkmaker. Invaller Lasse Schöne zorgde voor opluchting, doordat zijn indraaiende vrije trap niet werd aangeraakt en in de verre hoek vloog: 2-2. En dus was er nog tijd voor de winnende treffer, zo hoopte heel de Amsterdam ArenA. Arek Milik was nog het dichtste bij, maar zijn kopbal ging over. Ajax verliest niet, maar toch zal de 2-2 in eigen huis voelen als een nederlaag.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Sinkgraven (61. Serero), Fischer (74. Schöne); El Ghazi, Klaassen, Younes (61. Milik).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.