Ajax stelt Mislintat aan als directeur voetbalzaken

Sven Mislintat is aangesteld als directeur voetbalzaken. Daarmee heeft Ajax na 14 maanden eindelijk een definitieve opvolger voor Marc Overmars gevonden. De functie werd in die tijd tijdelijk ingevuld door de onlangs vertrokken Gerry Hamstra samen met Klaas Jan Huntelaar die wel gewoon in dienst is gebleven bij Ajax. Mislintat heeft een contract getekend tot medio 2026. De nieuwe directeur voetbalzaken zat zonder club nadat hij afgelopen zomer zijn contract niet wilde verlengen bij VFB Stuttgart.

De Duitser was direct enthousiast toen hij hoorde dat Ajax interesse had in zijn diensten. “Sinds Edwin mij in februari belde met de vraag of ik geïnteresseerd was om directeur voetbalzaken te worden, stopte ik de gesprekken met andere partijen. Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen”, aldus Mislintat op de clubsite van de Amsterdammers.

Edwin van der Sar is blij dat Ajax de functie eindelijk definitief heeft kunnen invullen. “Het is goed voor Ajax dat we deze belangrijke positie hebben kunnen invullen met een internationaal ervaren voetbaldirecteur die al snel kan beginnen. Aan de zoektocht naar de juiste persoon is een zorgvuldig proces voorafgegaan. We zochten iemand die voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal staat, een internationaal netwerk heeft en oog heeft voor zowel scouting als ontwikkeling en doorgroei van eigen jeugd. Sven voldoet aan het profiel en hij maakte vanaf de eerste gesprekken in februari een hele goede indruk op ons. Daarbij komt dat hij een manier van werken heeft die past bij deze tijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen van Ajax.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.