Ajax stelt nieuwe hoofdtrainer Ajax Vrouwen aan

Benno Nihom volgt Ed Engelkes op als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen, dat meldt de club op haar website. Nihom is al sinds 2012 assistent-trainer van het vrouwenelftal. “Ik ben heel blij dat Ajax mij deze kans geeft. Deze nieuwe rol past goed bij mij”, stelt hij op de clubsite van Ajax. “Voor mij komen twee werelden nu bij elkaar: naast trainen ook het managen van een team. Ik vind het een enorme uitdaging om me nu met beide kanten bezig te houden. Het is nu aan mij om me te bewijzen. Ik heb er heel veel zin in. Uit dit tweejarige contract spreekt ook vertrouwen.”

Marc Overmars is ook erg blij met de aanstelling van Nihom in zijn nieuwe rol. “Benno is een jonge en ambitieuze trainer die zich wil blijven ontwikkelen. Naast zijn baan als assistent-trainer van de Ajax Vrouwen heeft hij bij AFC ervaring opgedaan als hoofd jeugdopleiding en als hoofdtrainer van AFC zaterdag 1. Wij willen hem de kans en het vertrouwen geven om zich nu te bewijzen als hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen.” De Ajax Vrouwen hopen dit seizoen echter eerst nog de landstitel te pakken, wil ook Nihom. “Ik maak het seizoen uiteraard af in mijn huidige rol. Hopelijk kan Ed Engelkes zijn periode bij de Ajax Vrouwen afsluiten met een kampioenschap.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.