Ajaxinside.nl

Ajax heeft haar uitstekende zegereeks zondagmiddag voortgezet tegen sc Heerenveen. De ploeg van Peter Bosz was in de eigen Amsterdam ArenA met 5-1 te sterk voor de club uit Friesland. Feyenoord won eerder op de dag tegen FC Utrecht, waardoor het gat tussen beide teams nog altijd een punt bedraagt. Door het gelijkspel van PSV heeft Ajax zes punten voorsprong op de nummer drie.

Ajax begon onwennig aan de wedstrijd en de thuisploeg leek ongeconcentreerd. Daar wist Heerenveen in de achtste minuut van te profiteren. Na een fout van Sánchez kon Larsson doorlopen, legde breed af op Ghochannejad die de score opende. Ajax stelde echter al voor rust orde op zake. Viergever maakte uit een corner gelijk, De Ligt zette Ajax in de 32e minuut op voorsprong en Klaassen maakte tien minuten later de 3-1.

Waar Heerenveen in de eerste helft nog goed tegenstand bood en meermaals gevaarlijk werd, was in de tweede helft het verzet gebroken. Ajax ging op zoek naar de vierde treffer. Ziyech raakte uit een vrije trap de paal. Ruim twintig minuten voor tijd versierde Dolberg een strafschop. De Deen ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. In de slotfase bepaalde Neres op aangeven van Younes de eindstand op 5-1.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg, Younes