Ajax stuurt Schreuder per direct de laan uit

Alfred Schreuder en assistent-trainer Matthias Kaltenbach zijn per direct op non-actief gesteld na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Het was alweer het zevende puntenverlies op rij in de competitie. Schreuder had nog een contract in Amsterdam tot medio 2024. Niet alleen de slechte resultaten, maar ook het gebrek aan ontwikkeling van het team wordt als reden aangeduid.

“Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke”, zegt Algemeen Directeur Edwin van der Sar op de clubsite van Ajax. “Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Michael Reiziger en Richard Witschge zullen in eerste instantie de honneurs waarnemen. Intussen is Ajax al druk bezig de opvolging van Schreuder. Van der Sar heeft aangegeven zowel intern als extern te kijken naar de invulling van de technische staf.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.