Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 september 2015 21:34 – Bron: Ajaxinside

Ajax heeft zaterdagavond gewonnen van FC Groningen. De ploeg van Frank de Boer was met 2-0 te sterk voor het elftal van Erwin van der Looij. Nemanja Gudelj opende in de eerste helft de score door een goed genomen vrije trap. Viktor Fischer zorgde een kleine tien minuten voor tijd na een mooie solo voor de 2-0. Ajax blijft door de zege ongeslagen in de Eredivisie.

De Amsterdammers begonnen matig aan de wedstrijd. Pas na een kwartier spelen kreeg Ajax zijn eerste grote kans, maar de kopbal van Arek Milik ging voorlangs. Daarna volgden er aantal mogelijkheden en was het Gudelj die uit een vrije trap de score opende. Aan de andere kant moest Jasper Cillessen één keer echt optreden bij een inzet van Jesper Drost, maar verder was Groningen amper gevaarlijk.

Na rust wist Ajax nog veel meer kansen te creëren. Met name Milik had een doelpunt kunnen, of misschien wel moeten maken. In drie minuten tijd kreeg de Pool drie opgelegde kansen, maar het bleef bij 1-0. Na ruim zeventig minuten spelen kwam Fischer in het veld en hij bekroonde zijn invalbeurt met een wonderschone treffer. De Deen speelde twee man uit, waarna hij met een beheerst stiftje de score verdubbelde en de eindstand op 2-0 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi (82′ Schöne), Milik (82′ Setero) en Younes (72′ Fischer)