Ajax te sterk voor FC Groningen

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 september 2015 21:34 – Bron: Ajaxinside

1443302641

Ajax heeft zaterdagavond gewonnen van FC Groningen. De ploeg van Frank de Boer was met 2-0 te sterk voor het elftal van Erwin van der Looij. Nemanja Gudelj opende in de eerste helft de score door een goed genomen vrije trap. Viktor Fischer zorgde een kleine tien minuten voor tijd na een mooie solo voor de 2-0. Ajax blijft door de zege ongeslagen in de Eredivisie.

De Amsterdammers begonnen matig aan de wedstrijd. Pas na een kwartier spelen kreeg Ajax zijn eerste grote kans, maar de kopbal van Arek Milik ging voorlangs. Daarna volgden er aantal mogelijkheden en was het Gudelj die uit een vrije trap de score opende. Aan de andere kant moest Jasper Cillessen één keer echt optreden bij een inzet van Jesper Drost, maar verder was Groningen amper gevaarlijk.

Na rust wist Ajax nog veel meer kansen te creëren. Met name Milik had een doelpunt kunnen, of misschien wel moeten maken. In drie minuten tijd kreeg de Pool drie opgelegde kansen, maar het bleef bij 1-0. Na ruim zeventig minuten spelen kwam Fischer in het veld en hij bekroonde zijn invalbeurt met een wonderschone treffer. De Deen speelde twee man uit, waarna hij met een beheerst stiftje de score verdubbelde en de eindstand op 2-0 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi (82′ Schöne), Milik (82′ Setero) en Younes (72′ Fischer)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.