Ajax ten onder tegen strijdend Groningen: 2-1

De ziekenboeg van Ajax raakt steeds voller deze weken. Naast Ziyech, Blind en Neres moet vandaag ook Onana de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Varela maakt zijn competitiedebuut. Ten Hag kiest voor Gravenberch en De Jong als middenvelders.

Na het fluitsignaal probeert Tadic het direct vanaf de aftrap, maar Padt let op en vangt de bal maklijk. De wedstrijd is vanaf het begin rommelig. Het lukt Ajax niet om Groningen terug te dringen om eigen helft door veelvuldig balverlies en slechte passing. Achterin staat het ook niet goed en na ruim een kwartier profiteert de thuisploeg daar optimaal van. De verhuurde Sierhuis wordt diep gestuurd en omdat Veltman, Martinez en Varela niet daadkrachtig ingrijpen rolt de bal het doel in: 1-0..

Ook na het openingsdoelpunt wordt Ajax niet wakker. Het tempo ligt veel te laag. Als er eens een dreigende aanval wordt opgezet, zit er altijd wel een Gronings been of hoofd tussen. De thuisploeg zoekt de duels graag op en gaat er stevig in. Het is allemaal binnen de grenzen van scheidsrechter Manschot. Nee, Ajax heeft het totaal niet vanmiddag en zoekt met een achterstand de kleedkamer op.

Hoewel er alle reden voor is, besluit Ten Hag om nog niet in te grijpen. Dezelfde elf spelers krijgen de kans om een ander gezicht te laten zien. Dat lukt voor geen meter en de eerste beste aanval van Groningen in de tweede helft is ook direct raak. Gravenberch verspeelt de bal en lijkt ook niet veel zin te hebben om de counter eruit te halen. De bal komt voor de voeten van Lundqvist en met een zwak puntertje gaat de bal via de voet van Martinez tegen het net: 2-0.

Pas als De Jong en Gravenberch worden gewisseld voor Traoré en Eiting gaat Ajax een beetje voetballen. Het zorgt eindelijk voor wat gevaar voor het doel van Padt en uiteindelijk ook in de aansluitingstreffer van Van de Beek: 2-1. Daarna wordt het weer minder en rommeliger en lukt het op een kopbal van Traoré na niet meer om echt dichtbij de gelijkmaker te komen. Ajax verliest in Groningen en wacht een serie zware wedstrijden..

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Manschot

Scoreverloop:

1-0, Sierhuis (16)

2-0, Lundqvist (52)

2-1, Van de Beek (72)

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Schreck (Hrustic/86), Matusiwa, Lundqvist (geel) (Memisevic/69) (geel), Van Kaam; Sierhuis (El Messaoudi/79), Asoro.

Wissels FC Groningen: Sopacua, Hoekstra, El Messaoudi, Itakura, Van Duijn, Slor, Strunck, Postema, Poll, Memisevic.

Ajax: Varela; Dest, Veltman, Martínez (geel) (Huntelaar/86), Tagliafico (geel); Van de Beek, Gravenberch (Eiting/59); Babel, De Jong (Traoré/59) (geel), Promes; Tadić.

Wissels Ajax: Scherpen, El Maach, Schuurs, Álvarez, Eiting, Huntelaar, Mazraoui, Marin, Traoré, Ekkelenkamp.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.