Ajax-trainer Ten Hag niet blij met overvol speelschema

Het nieuwe voetbalseizoen start voor Ajax op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Amsterdammers krijgen te maken met een zwaar en vol voetbalprogramma. Ajax zal om de drie dagen een wedstrijd moeten spelen en Ajax-trainer Erik ten Hag is daar niet over te spreken. De spelers konden volgens de Ajax-trainer wel een rustperiode gebruiken, waardoor de coronastop op het juiste moment kwam voor de selectie.

Het grootste deel van de spelersgroep moest de afgelopen seizoenen in de zomerperiode interlands afwerken. Daarnaast speelde de Amsterdammers ook veel Europese wedstrijden in de Champions League. De coronastop duurde enkele maanden en dat heeft de spelersgroep goed gedaan. “Onze spelers hebben er absoluut baat bij gehad. Die jongens waren zo overbelast en hebben lange tijd op de toppen van hun tenen gelopen”, aldus Ten Hag.

Ten Hag sprak wel zijn onvrede uit over het te volle programma in het nieuwe seizoen. Ajax speelt vanaf september vrijwel iedere drie dagen een wedstrijd. De coach maakt zich dan ook druk over eventuele overbelasting. “We hebben er niets van geleerd. Vanaf september is het programma tjok-, tjok en tjokvol. De belasting wordt vele malen erger dan voorheen, want er zit niet eens een winterstop in het schema.

Ajax heeft wel het voordeel dat het zich hoogstwaarschijnlijk direct plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Hierdoor hoeft de Amsterdamse club geen voorronde wedstrijden te spelen voor het miljoenenbal. Bekijk hier het volledige speelschema van Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.