Klaas-Jan Huntelaar goal

Ajax in tweede helft langs stug PEC Zwolle

Ook in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft Ajax geen fout gemaakt. In een bij vlagen leuke wedstrijd werd PEC Zwolle met 3-0 aan de kant geschoven. Klaas-Jan Huntelaar en Hakim Ziyech verzorgden de doelpunten. Dankzij de winst wordt de aansluiting met de top weer enigszins gevonden.

Door de driepunter van Feyenoord eerder op de avond wisten de Amsterdammers wat ze moesten doen: winnen. In de nieuwe 4-2-4 opstelling werd daar al snel gehoor aan gegeven. Neres, die de voorkeur kreeg boven Kluivert, nam de bal geniaal mee op rechts en bediende Huntelaar. De spits werkte de bal achter zijn standbeen binnen in de verre hoek. Wat volgde was een spervuur aan kansen voor de thuisploeg. Met name Dolberg had het vizier niet op scherp staan en ook Huntelaar en De Ligt zagen hun kans van dichtbij niet tussen de palen belanden. PEC leek halverwege de eerste helft wakker geschud en probeerden het overwicht op het middenveld uit te buiten. Verder dan wat afstandsschoten kwamen de Blauwvingers echter niet. Veltman voorkwam vlak voor rust nog de gelijkmaker en aan de overkant mikte Younes naast na een gevoelig balletje van Ziyech.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen de Zwollenaren een uitgelezen kans kregen op de gelijkmaker. Onnodig balverlies was de aanleiding voor een aanval over de flanken, waarna Parzyszek van dichtbij over schoot. Een voorbode voor brutaal spel van de uitploeg. Na ruim tien minuten in het tweede bedrijf liet Ajax pas weer van zich zien met een afstandspegel van Ziyech. Keizer bracht vervolgens Frenkie de Jong en Kluivert en hoopte hiermee het spel wat meer elan te geven. Uitgerekend Kluivert versierde luttele minuten later een strafschop, maar Ziyech verzuimde de marge uit te breiden. Diezelfde Ziyech bracht de hoofdstedelingen vervolgens op aangeven van Kluivert alsnog in veilige haven. Kort voor tijd bekroonde Huntelaar na een pass van De Jong zijn wedstrijd met een tweede doelpunt.

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Ziyech; Neres (61. Kluivert), Dolberg (61. F. De Jong), Huntelaar, Younes

 

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens