Ajax uitgeschakeld door Rapid Wien

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 augustus 2015 22:26 – Bron: Ajaxinside.nl

1417008077

Ajax heeft zich niet geplaatst voor de vierde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers werden uitgeschakeld door Rapid Wien. Na het 2-2 gelijkspel in Oostenrijk ging de ploeg van Frank de Boer voor eigen publiek met 2-3 onderuit. Beric en Schaub zorgde voor een 0-2 ruststand. Dankzij goals van Milik en Gudelj kwam Ajax langszij, maar uiteindelijk besliste Schaub de wedstrijd.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, maar uit het niets viel na twaalf minuten spelen de 0-1. Slordig uitverdedigen van Sinkgraven werd uiteindelijk afgestraft door Beric. Ajax creëerde weinig kansen, maar was wel de bovenliggende partij. Toch was het Rapid dat door slecht verdedigen van Ajax op 0-2 kwam via Schaub.

In de tweede helft bleef Ajax het spel maken en na een goede voorzet van Dijks scoorde Milik met een mooie volley de aansluitingstreffer. Hoop gloorde in de Amsyerdam Arena en die groeide toen invaller Gudelj een kwartier voor tijd 2-2 op het scorebord knalde. Twee minuten later viel echter de beslissing aan de andere kant door wederom Schaub.

Ajax gaat nu loting in voor de laatste voorronde van de Europa League, waarin de Amsterdammers zich moeten zien te plaatsen voor de groepsfase.

Opstelling Ajax: Cillessen, Tete, Veltman (71. Sanogo), Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Sinkgraven (86. Schöne), El Ghazi, Milik, Fischer (58. Gudelj)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.