Ajax uitgeschakeld in Europa League

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 december 2015 21:00 – Bron: Ajaxinside.nl

1449777946

Ajax is definitief uitgeschakeld in de Europa League. Het laatste groepsduel tegen Molde FK werd met 1-1 gelijk gespeeld in de Amsterdam ArenA. Ajax moest winnen van de Noren, terwijl Fenerbahçe moest verliezen van Celtic. Donny van de Beek opende nog wel de score voor Ajax en maakte daarmee zijn eerste officiële goal in het eerste elftal. Singh bepaalde de eindstand al voor rust op 1-1.

Ajax kon het eigen publiek in de eerste helft niet vermaken. Molde hield de defensie gesloten en loerde op de counter. Dat leverde al snel een doelpunt op de voor de Noren, maar de treffer van Kamara werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was Ajax wel trefzeker en het was direct een primeur. Van de Beek maakte zijn eerste officiële goal voor Ajax door de bal knap binnen te koppen. Niet veel later knalde Gudelj de bal op de lat. Uiteindelijk viel echter alsnog de 1-1 door een van richting veranderd schot van Singh. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft werd de wedstrijd er niet veel beter op. Ajax had veel balbezit, maar wist weinig kansen te creëren. Pogingen van Fischer en Gudelj gingen over of naast. Anwar El Ghazi was als invaller nog wel dichtbij een doelpunt, maar hij raakte net als Gudelj in de eerste helft de lat. In de Amsterdam ArenA sijpelde de tussenstand bij Fenerbahçe – Celtic door. Toen Celtic de gelijkmaker scoorde, werd er nog gejuicht in de ArenA, maar meer viel er niet te vieren. Het bleef zowel in Istanbul als in Amsterdam bij 1-1.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Van de Beek (64′ Bazoer), Klaassen, Gudelj; Younes (62′ El Ghazi), Milik en Fischer (78′ Schöne)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.