Ajax vangt bot bij Heracles voor Duarte

Ajax wil zich voor komend seizoen versterken met Heracles-middenvelder Lerin Duarte. De 22-jarige jeugdinternational werkte afgelopen jaargang zijn tweede Eredivisieseizoen af en is de motor op het middenveld van de Almelose club. Ajax heeft onlangs al een bod gedaan, maar dit werd niet geaccepteerd. Volgens directeur Voetbalzaken Marc Overmars is het onwaarschijnlijk dat Duarte nog naar Amsterdam komt. “Het is vervelend voor Lerin, maar dit was ons eerste en laatste bod”, aldus Overmars tegenover De Telegraaf.

Daarmee lijkt de oud-international aan te geven dat de overgang van Duarte naar Ajax definitief van de baan is. Hoeveel de landskampioen heeft geboden voor de middenvelder, is niet bekend. Duarte heeft nog een contract voor één seizoen bij Heracles, waardoor hij niet al te duur zal zijn. In een eerder stadium werd Duarte al in verband gebracht met PSV. Afgelopen seizoen heeft de speler van Jong Oranje indruk gemaakt en hij lijkt toe aan een stap hogerop.

Ajax heeft echter nog een andere troef in handen met aanvaller Geoffrey Castillion. De 22-jarige Castillion staat onder contract bij Ajax, maar Heracles zou hem graag behouden. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis in Almelo. Wellicht kan Castillion als ruilmiddel dienen en de transfer van Duarte naar Ajax mogelijk maken. Heracles-coach Peter Bosz zei onlangs nog dat hij een ruildeal met Ajax ziet zitten, gezien de financiële beperkingen van zijn club. “Wij hebben hier nog wat pareltjes rondlopen”, aldus de oefenmeester, twee weken geleden.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.