Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 20 november 2010 22:49 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vanavond zonder succes zichzelf teruggebracht in de titelstrijd. De Ajacieden speelden thuis gelijk tegen PSV met 0-0. Door dit gelijkspel staat Ajax nog steeds zes punten achter op PSV en zullen de Amsterdammers alle benen bij moeten zetten om de dertigste landstitel binnen te kunnen halen. FC Twente verloor echter wel en zo loopt Ajax één punt in op de Tukkers.

Rasmus Lindgren kreeg in blessuretijd nog rood na een onnodige tackle op Ibrahim Affelay.

Ajax begon de wedstrijd met Toby Alderweireld in de basis. De belg die al weken wordt gepasseerd, moest vanavond de geschorste André Ooijer vervangen. Ook Eyong Enoh mocht weer in de basis starten. Enoh die de afgelopen weken moest toekijken vanaf de bank, omdat Lindgren de voorkeur kreeg. Zoals verwacht was het Ajax dat aan het begin van de wedstrijd voor eigen publiek de toom zette. De Amsterdammers kregen al rap de mogelijkheid om de openingstreffer binnen te tikken. Siem de Jong kreeg een goede kopkans, maar het lukte hem niet om de bal in het net te plaatsen. In de eerste helft waren het vooral Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui die voor de nodige druk zorgden.

Suárez kon na een steekpass alleen op Isaksson af maar speelde de bal te ver voor zich uit, terwijl een knap schot van de Uruguayaan even later net over ging. Een puntertje in de korte hoek kon ook gepakt worden door Isaksson, die ook een antwoord had op een vrije trap van Jan Vertonghen en een knap schot van Demy de Zeeuw. Ajax was duidelijk het gevaarlijkst, maar PSV verschool zich niet en kreeg ook aardige mogelijkheden via Ola Toivonen en Ibrahim Afellay. Kort voor rust schoot Marcelo de bal in het net maar stond buitenspel.

In het tweede bedrijf was het Ajax dat ging voetballen. Veel druk zorgde voor grote kansen. Suárez probeerde op formidabele wijze vanaf de middelijn bal over PSV-keeper Andreas Isaksson te schieten, maar de Zweedse doelman kon nog net de bal over het aluminium tikken. Het duel golfde op en neer, waarbij PSV net iets beter was, maar gescoord werd er niet. De spannende topper in de Amsterdam ArenA eindigde daardoor zonder doelpunten, maar wel met tien tegen elf. Ajacied Lindgren kreeg in de blessuretijd nog een rode kaart.  

quote: Pepijnn.
[…]

Uuh Suavimani,
Volgens mij had jij in ee forum gezegd dat we ons konden voorbereiden op een 0-3.
En nu zeggen dat de missie winnen was?
Dat begrijp ik niet helemaal

Natuurlijk was winnen de missie. Dat staat toch helemaal los van mijn persoonlijke verwachtingen? Ben wel blij dat men niet zo diep door de ondergrens zakte als tegen ADO en AZ, maar goed was het nog steeds niet.

Mijn verwachting kwam dus gelukkig niet uit, mede doordat ook PSV me erg tegenviel, maar als je moet winnen en je gaat dan met 3 controlerende middenvelders spelen (De Zeeuw is geen 10, hoogstens een rechtshalf), dan vraag ik me af of je weet waar je mee bezig bent.

Als ik Jol was geweest was ik sowieso al anders begonnen aan de wedstrijd. Sulejmani op linksbuiten en een middenveld van Emanuelson – Enoh – Eriksen met de punt naar achteren. Dan speel je om te winnen, nu speelden we vooral om niet te verliezen.

3 wedstrijden
1 punt
0 doelpunten

Er zijn trainers om minder ontslagen…

Suarez mag nu eindelijk is zijn aanvoerdersband inleveren en gewisseld worden! Hij loopt al weken te kloten! Hij is alleen maar bezig met zeuren, mopperen, provoceren, vallen etc. Hij kan een meerwaarde zijn voor het team! Hij kan er voor zorgen dat je met 12 man in het veld staat, maar de laatste weken zorgt hij voor een gevoel dat je met 10 in het veld staat, want dat kan hij ook heel goed.

Jol moet hem eventjes niet zo koesteren; zeker na de Mike Tyson achtige aktie van gister. Hij zal waarschijnlijk wel geschorst worden en stiekem hoop ik er ook een beetje op.

Jol moet gewoon eens een wedstrijdje beginnen met:

Sulejmani Mido Jozefzoon

El hamdaoui

Enoh De Zeeuw

Emanuelson Vertonghen Alderweireld vd Wiel

Stekelenburg

Wordt zo moe van Luis; hoe vaak Bakkal ook op zijn voet gaat staan; dit kan echt niet hoor; GROW UP, ga is minder zeiken en meer voetballen!!!!!

Reageren op dit bericht