Ajax veegt VVV van de mat en boekt historische zege

Ajax heeft zaterdagmiddag een doelpuntenrecord verbroken in de Eredivisie. De Amsterdammers waren op bezoek bij VVV met maar liefst 0-13 te sterk voor de ploeg uit Limburg. Daarmee werd het vorige record van 12-1 tegen Vitesse verbroken. Een unicum dus! Lassina Traoré groeide met vijf goals uit tot de gevierde man. Daarnaast schoten Jurgen Ekkelenkamp (2x), Klaas Jan Huntelaar (2x), Dusan Tadic, Antony, Daley Blind en Lisandro Martinez de Venlo’ers naar de slachtbank. 
Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd in stadion De Koel. De Amsterdammers raakten eerst nog de paal via Ryan Gravenberch en niet veel later opende Ekkelenkamp alsnog de score na goed voorbereidend werk van Tagliafico en Traoré. Na ruim een kwartier spelen maakte diezelfde Traoré er 0-2 van door een indraaide voorzet van Antony hard raak te koppen. Ajax beleef een hoog baltempo hanteren en VVV kwam er niet aan te pas. Na ruim een half uur spelen was het wederom de spits van Ajax die trefzeker was en daar bleef het niet bij, want vlak voor rust bepaalde Tadic de ruststand op 0-4.
In de tweede helft hield Ajax zich niet in en bleef het doordenderen op de helft van de Limburgers. Nadat Christian Kum in de 52e minuut een rode kaart kreeg na een charge op Antony, liepen de Amsterdammers razendsnel verder uit. Nog binnen de 60 minuten spelen stond er maar liefst 0-8 op het scorebord! Traoré voltooide zijn hattrick met een intikker uit een rebound, Antony maakte zijn eerste van de middag op aangeven van de Ajax-spits, Ekkelenkamp kopte een voorzet van Antony achter de doelman en ook Blind mocht met een droge knal een doelpunt meepikken. Op dat moment was er nog een half uur te spelen.
Ajax hield het kruit een paar minuten droog, maar in de 66e minuut was het andermaal Traoré die zijn vierde van de middag inkopte en een kleine tien minuten later benutte invaller Huntelaar een strafschop waarmee de dubbele cijfers werden bereikt! En Huntelaar zou Huntelaar niet zijn als hij het tijdens een doelpuntenfestijn slechts bij één doelpunt zou laten, dus tikte de spits vijf minuten later de 0-11 binnen. Tien minuten voor tijd was het opnieuw raak toen invaller Martinez met een geplaatst afstandsschot de 0-12 op het scorebord zette en Traoré maakte enkele minuten voor tijd zijn vijfde treffer van de middag en bepaalde daarmee de eindstand op 0-13.
Opstelling Ajax:
Onana; Klaiber, Schuurs, Blind (70′ Huntelaar), Tagliafico (46′ Martinez); Klaassen, Ekkelenkamp, Gravenberch (70′ Alvarez); Antony (70′ Labyad), Traoré en Tadic (46′ Promes)
Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.