Selectie Ajax

Ajax veertien thuisduels op rij ongeslagen in Europa

Ajax neemt het in de play-offs voor de UEFA Europa League op tegen het Noorse Rosenborg BK. Volgens de statistieken heeft Ajax een goede kans op een positief resultaat. De Amsterdammers zijn al lang ongeslagen in eigen huis en presteren doorgaans goed tegen Noorse tegenstanders.

Ajax hoopt de ongeslagen serie in Europese thuiswedstrijden uit te breiden naar vijftien. Daarmee zouden de Amsterdammers tot de vier ploegen met de langste serie zonder thuisnederlaag in Europa behoren. Twee weken geleden bleef Ajax tegen OGC Nice (2-2) voor de veertiende keer zonder nederlaag. Het gelijkspel betekende wel uitschakeling in de voorronde van de Champions League voor de Amsterdammers én een einde aan een serie van acht Europese thuiszeges op rij.

Alleen Juventus (23 duels), FC Barcelona (21) en Manchester United (18) zijn momenteel langer ongeslagen in eigen huis dan Ajax. Real Madrid en FC Astana staan net als de Amsterdammers op veertien duels zonder thuisnederlaag.

De laatste keer dat Ajax langer dan vijftien duels zonder thuisnederlaag bleef in Europa was tussen september 1991 en maart 1996. Destijds bleef de ploeg onder trainer Louis van Gaal 23 wedstrijden zonder verliesbeurt.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student