Ajax vergeet te profiteren van puntenverlies concurrentie

Ajax heeft zondagmiddag niet geprofiteerd van het puntenverlies van zowel Feyenoord, PSV als AZ. De concurrentie speelde eerder dit weekend alle drie gelijk en Ajax had dan ook een grote slag kunnen slaan door een overwinning te boeken bij NEC. De ploeg van Alfred Schreuder kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor het gedeeld nummer twee blijft met PSV en drie punten achter blijft staan op koploper Feyenoord.

In Nijmegen moest Schreuder het stellen zonder spelers als Bergwijn, Berghuis en Kudus die allen waren geveld met de griep. Remko Pasveer begon gewoon op goal omdat de nieuwe doelman Rulli nog niet speelgerechtigd is. Ondanks dat Ajax niet met de gebruikelijke elf kon spelen, waren de Amsterdammers sterk in het eerste half uur. Fransico Conceicao maakte een zeer dreigende indruk vanaf de rechterflank en probeerde het team op sleeptouw te nemen. Dit leidde onder meer tot een hele grote kans voor Kenneth Taylor, maar hij schoof de bal naast.

Het was Ajax dat het overwicht lang vergat in de score uit te drukken, maar in de 38e minuut gebeurde dat alsnog. Conceicao gaf een uitstekende pass op Tadic die de bal in één keer voorlegde op Klaassen en ‘Mister 1-0’ maakte zijn bijnaam weer eens waar door de bal achter Cillessen te prikken. Ajax bereikt de ruststand met een 1-0 voorsprong en gaf voor rust eigenlijk geen grote kansen weg.

In de tweede helft was het echter NEC dat al in de 52e minuut op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap werd binnen gewerkt door spits Dimata: 1-1. Ajax ging daarna op zoek naar de voorsprong, wetende dat het in en uit kon lopen op de concurrentie. De Amsterdammers waren vaak dreigend, maar hele grote kansen kreeg het in eerste instantie nog niet. Pas in de slotfase kwamen er serieuze doelpogingen. Zo schoot Klaassen nipt langs de paal, kopte Lucca een vrije kopkans naast de goal en bracht Cillessen knap redding op een kopbal van Alvarez.

Bij Ajax waren inmiddels Fitz-Jim en Rasmussen ingevallen en daarmee maakten zij hun officiële debuut, maar ook de twee jonge talenten konden het verschil niet maken waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch; Álvarez, Klaassen, Taylor (79′ Fitz-Jim); Conceição (90′ Rasmussen), Brobbey (72′ Lucca), Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.