Hakim Ziyech I

Ajax verkleint gat met PSV door winst op Excelsior

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie. Zowel PSV als AZ lieten eerder deze week punten liggen en de hoofdstedelingen profiteerden optimaal. In een bij vlagen eenzijdige wedstrijd zegevierde de ploeg van Keizer met 3-1 over Excelsior. 

De thuisploeg ging voortvarend van start en leek na vijf minuten al recht op een strafschop te hebben. Dolberg ging neer na een duw in zijn rug, maar arbiter Janssen vond het niets. Na twee kleine kansen van Wöber uit een hoekschop was het na ruim twintig minuten raak. Neres ging goed door op rechts en bediende Siem de Jong die de bal eenvoudig en hard binnen schoot. Nadat Wöber met een blessure het veld moest verlaten, kwamen de Rotterdammers beter in het spel. De eerste echte kans was dan ook direct raak. Een vrije trap van Hadouir werd nog stijlvol gepakt door Onana, maar de rebound was een koud kunstje voor Van Duinen. 

Ook in de tweede helft was het Ajax dat de toon zette. Na drie minuten belandde een vrije trap van Siem de Jong op de binnenkant van de paal en ook de daaropvolgende kans was niet besteed aan Veltman. Tien minuten na rust kregen de Amsterdammers de uitgelezen kans op de voorsprong na hands in het strafschopgebied van Faik. Dolberg ging achter de bal staan en faalde niet: 2-1. Excelsior kon niets anders dan tegenhouden, terwijl Ajax naarstig op zoek was naar de derde treffer. Die kansen kwamen er ook, maar het vizier stond niet op scherp bij de nummer drie van de Eredivisie. Uiteindelijk besliste Hakim Ziyech met een vrije trap van Ajax de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 3-1.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber (31. Dijks); F. De Jong, Van de Beek, Ziyech, S. De Jong (72. Zeefuik); Neres (89. Eiting), Dolberg, Kluivert

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens