Ajax verlengt contract van talentvolle spits tot 2021

1463148872

Ajax en Kasper Dolberg hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract. Het contract van de Deen liep tot 30 juni 2018, vanaf 1 juli loopt het echter tot en met 2021.

Dolberg laat op de officiële website van de Amsterdammers weten blij te zijn met de verlenging. “Dit is een hele mooie dag en ik ben hier ontzettend blij mee. Deze contractverlenging betekent heel veel voor me.” Ajax haalde Dolberg een jaar geleden op bij het Deense Silkeborg IF. Hij speelde dit seizoen in de A1 van Ajax en liet vooral tijdens de eerste seizoenshelft zien over een grote dosis talent te beschikken. Als beloning daarvoor mocht hij in de winterstop met het eerste van Ajax mee op trainingskamp naar Turkije.

Ajax liet bij monde van Frank de Boer eerder al weten tevreden te zijn over 19-jarige spits. “Als je punten zou geven aan de keuzes die je maakt, en één is de beste keuze en vijf de minste, dan maakt hij heel vaak keuze één of twee. En dát is talent. Hij is vrij groot, hij is sterk. Hij is heeft een geweldig schot. Kan ook nog goed koppen. Hij springt uit stand lachend over over ons heen bij wijze van spreken”, waren eerder de lovende woorden van de bij Ajax vertrekkende trainer in een interview met AT5.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.